VIDEO Legi noi- metode noi: ,,pușcărie ca la mama acasă”-traficanții de droguri arestați la domiciliul lor din Caransebeș

11 mart (2)Masura arestului la domiciliu a fost instituita, astazi, pentru prima data in judetul Caras-Severin. Patru dintre tinerii retinuti pentru trafic cu substante interzise, cu varste intre 23 si 26 de ani, nu vor avea voie sa paraseasca domiciliul pe care il au Municipiul Caranebes pe parcursul urmatoarelor 30 de zile.
Arestul la domiciliu, introducerea sistemului zilelor amendă, eliminarea pedepselor pentru minori şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei se numără printre modificările aduse în sistemul judiciar odată cu intrarea în vigoare, la 1 februarie, a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.
Măsura arestării la domiciliu se aplică pe o perioadă de 30 de zile şi poate fi prelungită la fiecare 30 de zile dacă judecătorul consideră că este necesar acest lucru. În judeţul Caraş-Severin, prima decizia de arestare la domiciliu a fost luată, astăzi, la propunerea procurorilor DIICOT. Cum nu sunt bratari speciale de control al celor arestati a domiciliu, tinerii vor fi supravegheati de lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale Caransebes si vor trebui sa se prezinte in fata autoritatilor ori de cate ori sunt chemati.
Cercetările continuă în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distribuire şi consum de droguri de risc şi substanţe cu efect psihotrop. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pot petrece până la 7 ani de închisoare.

Comentarii

comentarii