VIDEO Marcel Vela – ,,Dreapta unită este o realitate care va marca istoria şi evoluţia României”

IMG_1473Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, spune că ,,dreapta unită este o realitate şi o certitudine care va marca istoria şi evoluţia României”.
Prezent astăzi la sediul PNL Caraş-Severin într-o conferinţă de presă, liderul liberal a vorbit despre Delegaţia Permanentă a filialei PNL care va stabili cei 20 de membri delegaţi ce vor participa la Congresul PNL din 26 iulie. În acest congres se va discuta despre tot ce ţine de noua fuziune PNL – PDL. Marcel Vela a precizat că formula de conducere în noul partid va fi „în oglindă”, adică acelaşi număr de membrii PNL şi PDL în toate structurile de conducere. De asemenea, la Biroul Permanent Naţional vor fi 114 membrii, 57 de la PNL şi 57 de la PDL.

Alegerile în noul PNL vor fi făcute pentru a stabilii formula de conducere la nivel naţional şi chiar la nivel local, începând cu ianuarie 2017. Până la această dată această nouă formulă politică va fuziona în oglindă pentru ca membrii celor două formaţiuni să se armonizeze şi va fi o perioadă de timp oportună ca toate posibilele conflicte să fie aplanate.
Tot până în ianuarie 2017 fuziunea PNL-PDL va purta numele de Alianţa Creştin Liberală: „pentru că suntem creştini, reprezentăm morala creştină şi tot ceea ce ţine de drepturile omului, totodată liberală pentru că ne ghidăm după principii fundamentale ce ţin de siguranţa cetăţeanului, de respectarea proprietăţii şi a libertăţii individuale”, a argumentat Marcel Vela denumirea noii fuziuni PNL-PDL.
„Klaus Iohannis a transmis alaltăieri, la Delegaţia Permanentă, un mesaj foarte clar, în sensul în care dacă va fi preşedintele României are un obiectiv pentru România pe care-l va construi cu PNL, în principal, şi cu celelalte formaţiuni politice, cât şi geopolitic, şi dacă nu câştigă, el rămâne în continuare Partidul Naţional Liberal şi preşedintele PNL. În concluzie ţinta noastră este de a câştiga şi alegerile generale din 2016, din decembrie, dar la fel de important ca şi ceea ce se întâmplă acum înainte de alegerile prezidenţiale”, a mai precizat preşedintele actualului PNL.
După spusele lui Marcel Vela dreapta unită este o realitate care va marca istoria şi evoluţia României.
În încheiere preşedintele PNL Caraş-Severin a susţinut că partidul va lupta ca în 2016 PNL să aibă un nou membru în Delegaţia Permanentă.

PNL va fi condusă de doi copreşedinţi: Klaus Johannis şi Vasile Blaga.

După fuziune, viitorul mare partid de dreapta se va numi PNL, iar însemnul său va fi săgeata înscrisă într-un cerc cu 12 stele. În statutul care va fi votat la Congresul partidului, va fi prevăzut faptul că formaţiunea politică va fi condusă de doi copreşedinţi: Klaus Johannis şi Vasile Blaga. La fel şi în teritoriu, conducerea va fi exercitată de preşedintele PNL ŞI PDL. Biroul Permanent Naţional va avea 114 membri, iar până la unificare, va funcţiona o comisie tranzitorie de unificare şi armonizare în teritoriu. Alegerile pentru noile conduceri vor avea loc la nivel local şi naţional în anul 2017.
Pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă, formațiunea va candida sub denumirea de ,,Alianţa Creştin Liberală”. În analiză, au mai fost luate în calcul şi alte denumiri, însă cercetările sociologice au concluzionat că ,,Alianţa Creştin Liberală” este cel mai bun nume.
Ţinta pentru noul PNL, o reprezintă câştigarea alegerilor din 2016.

Comentarii

comentarii