VIDEO Mos Nicolae a trecut și pe la copiii din Calnic

Moș Nicolae nu i-a uitat nici anul acesta pe copiii din cartierul Câlnic.

DE vreo 13 ani, în fiecare an de Moș Nicolae, preotul Valentin Popovici de la biserica parohială din Câlnic, organizează o serbare specială cu copiii din parohie. Împreună, copii mari și mici, cu părintele în frunte, încă de prin toamnă, se pregătesc să-l întâmpine pe Moș Nicolae cel darnic. Copii cântă colinde și spun poezii în cinstea Moșului. Acest eveniment a devenit o tradiție de care se bucură atât copiii cât și părinții.

[youtube id=”BhZU8s8XEqE”]

După o scurtă rugăciune adresată Sfântului Nicolae, preotul îl cheamă pe Moșul cel bun și darnic care vine încărcat cu dulciuri pentru copii cuminți. Deși tradiția spune că Moșul aduce nuielușe copiilor neastâmpărați, pentru copii din Câlnic nu s-a găsit nici măcar una în sacul Moșului, semn că aceștia au fost cuminți și ascultători tot anul.

La final, copii s-au bucurat de darurile aduse pentru ei și au făcut poze cu Moș Nicolae cu speranța că și anul care vine Moșul va veni pe la ei cu sacul plin. Acum, că au rămas mai puțin de 20 de zile până la Crăciun, preotul împreună cu copiii și corul bisericii, conform tradiției, vor merge la colindat în tot satul.

Comentarii

comentarii