Turism

VIDEO Muntele Ţarcu între zonă de sălbăticie sau motor de dezvoltare

,,Muntele Ţarcu între zonă de sălbăticie sau motor de dezvoltare,, a fost tema unei audieri publice prin care s-a cerut părerea locuitorilor cu privire la transformarea locului în zonă de sălbăticie. Asociaţia Pro Banatul de Munte a prezentat într-o conferință de presă rezultatele unui cercetări sociologice precum şi pe cele ale audierii.

Dezbaterea, inițiată de grupul Pro Banatul de Munte și de Primăria Zăvoi, a fost organizată pentru a afla opiniile cetățenilor din arealul Munților Țarcu cu privire inițiativa organizației WWF de a declara ținutul ca zonă sălbatică.

În urma cercetării sociologice în care au fost aplicate peste 500 de chestionare a rezultat că peste 80% dintre locuitorii din cele 12 comune care se află în zona afectată se opun sălbăticirii zonei și cred că actualele restricții ale Natura 2000 sunt suficiente pentru protecția mediului.

Organizatorii au declarat că vor trimite rezultatele audierii publice şi ale studiului atât la Guvern, Parlament, Președinția României, cât şi pe plan local la Consiliul Judeţean şi la liderii partidelor parlamentare.

Comentarii

comentarii