VIDEO Nemulțumiri la Unitatea de Primiri Urgențe din Reșița

O cetățeană din Reșița, a trimis pe adresa mai multor redacții din Reșița și pe a televiziunilor centrale, un filmuleț de aproximativ 20 de secunde în care arată o situație neplăcută surprinsă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Mai exact, reclamanta spune că la UPU, fratelui său care avea nevoie de ajutor medical, i se oferise un pat acoperit cu un cearceaf ce avea două pete mari de sânge.
Bolnavul a refuzat să se așeze pe pat și a solicitat ca o infirmieră să schimbe cearceaful, dar infirmiera a acoperit cu o cârpă una dintre petele de sânge. Bolnavul a refuzat din nou, cerând un cearşaf curat. Se pare că infirmiera nemulțumită de cerere, ar fi comentat, dar a schimbat aşternuturile.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Dumitru Secăşan ne-a spus că ,,persoana în cauză să facă o sesizare în scris către conducerea spitalului, se va face o anchetă și dacă lucrurile se adeveresc, cei vinovați de această situație, vor răspundere conform regulamentului și Legii”.
În același timp, managerul mai spune că ,,nu exclude ca lucrurile să fie parțial reale fiindcă acolo este locul cel mai solicitat din Spital. La UPU se muncește 24 de ore continuu și numai în forță și probabil cearceaful nu apucase să fie schimbat după o intervenție. Doctorul Secășan a precizat că ,,având în vedere cum arată cearceaful, probabil a fost vorba de ceva foarte grav și bolnavul a fost transferat de urgență la secția de specialitate sau în sala de operații. Iar când se întâmplă un asemenea caz, pe primul loc este viața pacientului, fiecare secundă contează, după care, sunt rezolvate restul problemelor. Secția UPU are materiale sanitare și lenjerie suficientă pentru ca totul să fie așa cum trebuie”, a mai adăugat managerul.

Fără a lua parte nimănui, legat de această problemă, totuși se ridică câteva semne de întrebare: având în vedere tocmai imaginile trimise de respectiva domnișoară, în care se vede clar că în salon mai erau libere trei paturi, de ce fratele dânsei trebuia să se întindă tocmai în patul cu cearceaf pătat? În plus, se vede clar că sângele este proaspăt, deci cineva a fost transportat de urgență de acolo. Iar tonul comentariului, spune multe. Repetăm, nu luăm apărarea nimănui, spunem ce vedem, dar ceva nu se leagă acolo.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “VIDEO Nemulțumiri la Unitatea de Primiri Urgențe din Reșița

  1. Am crezut ca am auzit și văzut toate mizeriile din lume . Se pare ca m-am înșelat .    Tot respectul pentru întregul personal din UPU ! 

  2. cei de la upu ar trebui platiti regeste tinand cont ca in spital ei sunt in prima linie iar viata iti este salvata de ei si nu de directori sau baietii destepti

Comments are closed.