VIDEO O nouă gură de oxigen pentru cei aproape 1500 de UCMR-iști – șomajul tehic a fost prelungit cu 3 luni

UCMR-ul (3)Ieri, 31 martie, a fost ultima zi în care cei peste 1500 de angajați ai Uzinei de Construcții de Mașini din Reșița, au mai beneficiat de șomaj tehnic. Oamenii au așteptat cu teamă ziua d azi când s-au prezentat la locurile de muncă pentru a vedea şi afla ce mei este cu ei, ce mai este cu uzina.
Practic, azi -1 aprilie, s-a încheiat perioada şomajului tehnic pentru UCMR-işti. Din păcate, după ce au ajuns în uzină, oamenii au aflat că nu vor avea de lucru, dar că li se va prelungi şomajul tehnic cu încă 3 luni. Practic, până la 30 iunie, au mai primit o gură de oxigen. În acelaşi timp, aproximativ 200 de angajaţi au fost opriţi la muncă pentru unele lucrări de reparaţii.
La această dată, şansele relansării economice a UCMR-ului sunt aproape de zero. Au fost promisiuni, au fost vizite şi para-vizite, au fost promisiuni şi declaraţii politice la toate nivelele, scântei de speranţă prin promisiuni deşarte, dar privind lucrurile la rece, reintrarea în insolvenţă a S.C. Hidroelectrica, dar şi reaua voinţă a guvernanţilor prin ne modificarea unui articol din Legea Insolvenţei care ar permite etatizarea companiei, sunt sau reprezintă adevărul şi realitatea.
În cei 20 de ani de după aşa zisa revoluţie din 1989, oraşele industriale ale Banatului Montan, au fost efectiv, ucise”: Reşiţa, Oţelu Roşu, Bocşa, Anina, Moldova Nouă, sau puse pe butuci – cum ar fi Caransebeşul unde industria grea a fost pusă pe butuci.
Având în vedere problema UCMR şi a Reşiţei în general, guvernaţii se pare că s-au trezit astăzi din dulcele somn pe banii românilor şi deputaţii au votat trecerea datoriei de aproape 900 de milioane de lei a UCMR la AVAST. La prima vedere ar fi cam aceeaşi Mărie, dar cu o altă pălărie. Totuşi, este o jumătate de pas înainte fiindcă vital pentru Reşiţa ar fi modificarea Legii Insolvenţei şi transformarea datoriilor în acţiuni.
În acelaşi timp, reşiţenii aşteaptă cu interes un prim rezultat în procesul în care duetul Adrian Chebuţiu + Adrian Preda et company, sunt judecaţi pentru distrugerea UCMR, pentru falimentarea cu bună ştiinţă, pentru hăcuirea şi ,,acapararea” celor mai profitabile părţi şi secţii din uzină şi trecerea lor în proprietatea lor privată. Dar, deocamdată nimic.

Comentarii

comentarii