VIDEO O șansă pentru UCMR ? Ministrul energiei, Răzvan Nicolescu a fost astăzi la Reşiţa

Ministrul energiei, Răzvan Nicolescu a fost astăzi la Reşiţa, unde înaintea unei conferinţe de presă a făcut o vizită la UCM Reşiţa. Ministrul afirma că în ultimele 7-8 luni UCM Reşiţa a primit comnezi de la Hidroelectrica în valuare de aproape 10 milioane de euro, iar ăn viitorii trei ani Hidroelectica are un program de retehnologizare de aprope 300 milioane de euro, iar UCM Reşiţa va fi parte a acestui proiect. Totuşi UCM Reşiţa are şi ea partea pe care la rândul ei trebuie să o parcurgă şi anume trebuie să se restructureze. De fapt ministul Nicolescu împreună cu administratul special, conducerea, liderii de sindicat şi administraţia a stabilit un plan de acţiune pentru viitor. Acesta vizează restructurarea uzinei, atragerea de noi perspective şi oportunităţi externe, dar şi preluarea de către o entitate de stat a creditului pe care UCM Reşiţa îl are la BCR.

[youtube id=”wSdOIk_NrMw”]

Legat de eficientizare Ministrul a spus că activitatea uzinei trebuie concentrată pe o anumită zonă de producţie, iar primăria Reşiţa trebuie să facă parte din acest plan. În acest moment UCM Reşiţa are o datorie către primăria Reşiţa de 650 de mii de lei, în schimbul acestei sume Primăria ar dori achiziţionarea grădiniţei din Moroasa PP7, a terenului pe care este amplasată piaţa de vechituri şia terenului pe care este amplasată piaţa de maşini.Uzina Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa ar putea fi salvată, având în vedere că este o unitate strategică pentru întreaga ţară, dar mai ales pentru sistemul energetic, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.
În prezent, se caută soluţii pentru salvarea UCM Reşiţa.
„UCM Reşiţa este o unitate cu o tradiţie foarte mare, cu o istorie impresionantă, dar care se confruntă cu unele probleme. Am încercat, în primul rând, să identificăm unele soluţii pentru viitor, pentru a păstra activitatea şi locurile de muncă în această societate şi pentru că UCM Reşiţa reprezintă o unitate strategică pentru România şi mai ales pentru sistemul energetic”, a declarat Răzvan Nicolescu.
Compania se află încă din 2011 în insolvenţă, dar în prezent s-a întocmit un plan de acţiune privind continuarea activităţii. Planul este strâns legat de planurile de retehnologizare a hidrocentralelor şi de modernizare a microhidrocentralelor, pe care Hidroelectrica le va implementa până în 2016.
Hidroelectrica va începe şi un program ambiţios de modernizare şi pentru o salbă de microcentrale, din nou, acest proiect putând fi o oportunitate pentru Reşiţa. Desigur, societatea va trebui să se eficientizeze, iar activitatea să fie concentrată către o anumită zonă de producţie din UCM Reşiţa”, a afirmat ministrul Energiei

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO O șansă pentru UCMR ? Ministrul energiei, Răzvan Nicolescu a fost astăzi la Reşiţa

  • 4 octombrie 2014 la 22:13
    Permalink

    Voi inca mai credeti in minciunile astea gogonate? exemplu ..mergeti la sectorul de turnate..sa vedeti ce a mai ramas din el. asa o sa ajunga si restul cat mai curand.

Comentariile sunt închise.