VIDEO Oaspeti francezi în urbea noastră de pe Bârzava

O delegaţie din oraşul francez Caen, în frunte cu viceprimarul Claudine Maguet, se află la Reşiţa pentru întărirea relaţiilor de prietenie dintre cele două localităţi. La întâlnirea care a avut loc la sediul Primăriei municipiului de pe Bârzava, edilul Reşiţei Mihai Stepanescu şi viceprimarul Claudine Maguet au vorbit despre obiectivele turistice, industriale şi culturale ale celor două oraşe. Din delegaţia franceză fac parte şi tineri fotbalişti ai echipei Stade Maleherbe Caen. Francezii vor disputa câteva meciuri amicale cu echipe similare din Reşiţa. Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu a afirmat despre vizita oaspeţilor din Hexagon: “Am avut plăcerea să fim gazdele unei delegaţii importante din oraşul Caen, mă refer la doamna viceprimar Maguet, la câţiva directori din cadrul serviciilor primăriei şi ai clubului de fotbal de acolo. O echipă de tineri de acolo care vor juca meciuri amicale cu echipe similare din Reşiţa. Am discutat despre proiecte importante pentru comunităţile noastre şi cred că vor prinde contur imediat după data de 16 noiembrie când este pregătită vizita delegaţiei din reşiţa la Caen. Acolo sper să am posibilitatea cu domnul primar Phillipe Duront să semnăm actul de înfrăţire după 20 d eani de prietenie şi de proiecte care sunt premergătoare celor de anvergură pe care le aşteptăm”, a spus edilul Reşiţei. Viceprimarul pe probleme sociale de la Primăria Caen, Claudine Maguet a afirmat: “Mă bucur foarte mult să mă aflu astăzi aici şi duc responsabilitatea transmiterii mesajului domnului primar Duront şi de-a însoţi delegaţia de tineri sportivi care se află la Reşiţa şi care au venit în preajma a douăzeci de ani de relaţii de prietenie care se vor finaliza la Caen prin semnarea acordului de înfrăţire. În mai puţin de 10 zile domnul primar Mihai Stepanescu se va afla la Caen şi vom avea ocazia să întărim acolo relaţiile de prietenie”, a precizat viceprimarul din Caen.

Din delegaţia franceză mai fac parte Laurent Delloyer – administratorul stadionului Malherbe din Franţa, Mattieu Ballon – antrenorul echipei de fotbal,Hamid Darai – preparator fizic, Laurent Menant – preparator fizic,Jean Jagut – reprezentant stadion Malherbe.

Miercuri, 7 noiembrie, oaspeţii vor vizita Biblioteca franceză din Reşiţa şi Centrul de Zi Maria, unde vor face o donaţie instituţiei de ajutor social. În 16 noiembrie, o delegaţiei a Primăriei şi Consiliului Local Reşiţa, în frunte cu primarul Mihai Stepanescu va fi prezentă la Caen pentru a semna acordul de înfrăţire dintre cele două oraşe.

radioresita.ro

Comentarii

comentarii