VIDEO Operațiile laparoscopice se pot realiza și la Spitalul Județean din Reșița

Operatiile laparoscopice se fac de acum si in spitalul resitean.
Spitalul Judetean de Urgenta din Resita a fost dotat cu inca un aparat performant indispensabil Sectiei de Urologie. Este vorba despre un aparat laparoscopie urologica care a fost deja utilizata la prima interventie de acest gen de catre echipa de medici din cadrul Spitalului asistati de catre o echipa medicala din Cluj.
Seful Sectiei de Urologie, medicul Gheorghe Beg, a spitalului resitean a declarat intr-o conferinta de presa: „Mulţumesc medicilor spitalului din cadrul facultăţii de la Cluj. M-au primit cu deosebită căldură şi profesionalism, am avut susţinerea lor în a mă instrui în domeniu şi le mulţumesc că au sosit astăzi la Reşiţa, să începem noua metodă şi aici. Desigur că este o invitaţie permanentă la Reşiţa pentru când dumnealor vor să vină. Domnul doctor Bogdan Petruţ este şi rămâne profesorul nostru şi le mulţumim din suflet”.
Echipa de medici clujeni condusa de catre chirurgul Bogdan Petrut nu a venit sa opereze ci doar sa asiste echipa de medici din Resita, iar prima interventie la paroscopice a fost un succes.
„Pentru a fi posibilă ziua de astăzi, doctorul Beg s-a deplasat anul acesta aproape în fiecare săptămână la Cluj, în ziua în care noi aveam intervenţii chirurgicale laparoscopice, ca să facă manevrele, astfel încât activitatea domniei sale şi a echipei sale să fie sigură din ziua întâi. Nu am venit aici să operăm, am venit ca să stăm în spatele doctorului Beg şi a echipei lui, ceea ce am şi făcut şi e prima dată că sunt mândru că nu fac ceva! Pentru că am putut să stau liniştit. Eu cred că şi domniile voastre puteţi sta liniştiţi, că aveţi o echipă care lucrează în siguranţă şi abordează cazurile minim invazive. Ce înseamnă chirurgia laparoscopică minim invazivă?! Să spunem doar atât că pacientul care a fost deja operat, de fapt pacienta, după amiază vrem să o mobilizăm şi să păşească. După o chirurgie deschisă, probabil, stătea câteva zile la pat”, a precizat medicul Bogdan Petrut.
Aparatul a fost achizitionat de catre Consiliul Judetean care incepand cu anul 2010 a realizat investitii de peste 4 milioane de euro, din fonduri diverse: fonduri europene, fonduri transfrontaliere si fonduri locale. In viitor se intentioneaza achizitionarea unui aparat pentru a sparge calculii fără ca pacientul să fie atins.

[youtube id=”Hxxy_HjWy24”]

Comentarii

comentarii