VIDEO Ora pamântului cu observații astronomice, la Bocșa

Ora Pământului- Earth Hour, iniţiativă a World Wildlife Fund Australia, se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007. Proiectul a pornit de la dorinţa de a încerca limitarea efectelor negative pe care încălzirea globală le are asupra planetei. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour cuprinde 172 de ţări şi 7.000 de oraşe din întreaga lume.

Pentru a marca acest eveniment, dar şi pentru a se alătura celor 7.000 de oraşe din lume, organizatorii: – Primăria oraşului Bocşa, Consiliul Local Bocşa şi Casa Orăşenească de Cultură – au invitat locuitorii oraşului, dar şi pe cei din judeţ să le fie alături, fie prin prezenţă, fie stingând luminile în intervalul 20,30-21,30.

Evenimentul a avut loc la Sala Muzeală ’’Constantin Lucaci – Spaţiu şi Lumină’’, cu începere de la orele 20, iar în programul a cuprins întâlniri cu elevi, cadre didactice şi alţi locuitori ai oraşului Bocşa, dar şi o demonstraţie practică de astronomie efectuată de prof. asistent dr. Marc FRÎNCU de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Pe lângă informaţiile legate de Ora Pământului, participanţii au putut face obsevaţii astronomice cu un telescop profesional între intervalul în preajma echinocţiului de primăvară.

Comentarii

comentarii