VIDEO Papa emerit Benedict al XVI-lea a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 90 de ani

Papa emerit Benedict al XVI-lea a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 90 de ani într-un mod inedit şi la Reşiţa. Pentru ai marca vârsta venerabilă, la Biblioteca germană Alexander Tietz au fost organizate două expoziţii una de filatelie şi alta cu cărţi semnate de însuşi Papa.

Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița la sărbătorit pe Papa emerit Benedict al XVI-lea într-un mod cât se poate de inedit. În onoarea sa a fost prezentată expoziția filatelică „Papa Benedict al XVI-lea“, cu exponate din colecția Erwin Josef Țigla și o miniexpoziție de cărți semnate de cel sărbătorit. Despre personalitatea, opera teologică şi perioada de pontificat a fost invitat să vorbească părintele canonic József Csaba Pál, arhidiacon al Banatului Montan.

De asemenea, toată corespondenţa care a plecat de la Oficiul poştal nr.1 din Reşiţa, a fost obliterată cu o ştampilă specială care va aduce aminte de acest eveniment.
Benedict al XVI-lea a condus Biserica Apuseană între 2005-2013 şi a fost primul papă, după aproape 600 de ani, care s-a retras de la conducerea Bisericii Catolice.

Comentarii

comentarii