VIDEO Poliţiştii fără pistoale, dar cu polonic si făcăleț la concursul de gătit de la Herculane

Misiune specială pentru poliţiştii din Caraş-Severin, dar și pentru câteva echipaje din țară, la sfârşit de săptămână.
12 echipaje ale polițiștilor cărășeni, dar și de la București şi din judeţe învecinate, au descins în Campingul, 7 Izvoare” din staţiunea Băile Herculane. Motivul nu a fost căutarea turiştilor certaţi cu legea, ci- pentru a-şi disputa titlul de mare, Maestru bucătar”.
Oamenii legii au lăsat dosarele și cercetările de-o parte pentru câteva ore și s-au întrecut în ale gătitului şi bucătăritului. Peste 100 de polițiștii pricepuți în arta gătitului, au participat la cea de-a X-a ediţie a concursului gastronomic „Poliţistul bucătar”. Lor li s-au alăturat cu privitul și încurajatul alte vreo 250 de persoane – colegi, rude sau prieteni. Întrecerea a fost organizată şi în acest an de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, biroul Caraş-Severin.

Juriul a avut de ales între mai multe tipuri de gulaş, preparate la grătar, tochituri din carne de vânat, de porc, miel şi de viţel, sărmăluţe la ceaun, peștele de toate felurile gătit în toate modurile şi alte şi alte, finețuri și rafinamente” de ale bucătăriei. De departe, ochii asistentei au fost luați de un viţel întreg și câțiva miei care s-au perpelit când pe-o parte, când pe alta, la dogoarea jarului în proțap.
S5110173
N-au lipsit plăcintele, papanașii, salatele și, tăriile” sau vinurile – care de care mai lăudate și prezentate cât mai frumos.
S5110142
„Ceaunul şi gătitul” a fost doar un motiv ca oamenii legii de la diferite structuri să se întâlnească şi să se cunoască mai bine.
Acţiunea a fost ca un bal al instituţiei pentru poliţişti pentru că, în perioada următoare, aceştia vor avea o activitate intensă ţinând cont de faptul că urmează o nouă vară fierbinte, și toamna cu campania electorală după care vor veni şi sărbătorile de iarnă.

Înarmaţi cu linguri de lemn, ceaune, rotisoare şi grătare, zeci de poliţişti s-au instalat încă de la primele ore ale dimineţii, într-o poieniţă de pe malul Cernei. În scurt timp, locul a fost invadat de aromele ameţitoare ridicate din oalele şi tigăile cu bunătăţi gătite la foc mic.

După ce au lăsat șorțurile în cui, poliţiştii au trecut la partea a doua a programului: joc şi multă voie bună. S-au dat și premii simbolice, dar câștigători au fost… toți polițiștii și cei prezenți la eveniment.

Comentarii

comentarii