VIDEO Preasfințitul Alexandru Mesian, Episcop al Eparhiei de Lugoj, aniversează 22 ani de la Consacrarea întru Arhierie

La Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Alexandru Mesian, Episcop al Eparhiei de Lugoj, aniversează 22 ani de la Consacrarea întru Arhierie. Consacrarea a avut loc la Blaj, la 8 septembrie 1994 prin punerea mâinilor Înalt PreaSfințitului Lucian Mureșan, Mitropolit al Bisericii Române Unite, Greco-Catolica, asistat de PS George Guțiu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla și PS Ioan Ploscaru, Episcop al Lugojului.

De la numirea ca Episcop al Eparhiei de Lugoj, Preasfinția Sa a lucrat neobosit pentru refacerea comunităților greco-catolice, inzestrând satele și orașele cu peste 40 de biserici și capele. Rodul bunei păstoriri sunt și cei 105 preoți hirotoniți în cei 22 de ani de Arhierie. Pe plan cultural, Preasfinția Sa a dăruit bisericii 10 carti de o mare valoare spirituală. Dintre toate darurile Preasfinției Sale, iese în evidență calitatea relației cu clerul şi credincioșii, care impresionează prin simplitate și familiaritate.

Pentru toți, Preasfințitul Alexandru are cuvinte ziditoare ce nu pot fi uitate, izvorâte din experiența sacerdotală de peste jumătate de veac. La ceas aniversar, rugăm pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască Preasfinției Sale sănătate, bucurii, lungime de zile, păstorire rodnică și îndelungată, spre mărirea lui Dumnezeu și spre folosul Sfintei Sale Biserici. Întru mulți ani, Stăpâne!

Ca dar spiritual pentru cei 22 ani de Arhierie, azi, 8 septembrie, la Sarbătoarea Nașterii Maicii Domnului, la Parohia Greco-Catolică Doman se va oficia o slujba de Te Deum, ca multumire adusă lui Dumnezeu pentru Păstorul Eparhiei de Lugoj, Preasfințitul Alexandru Mesian.

Iată-mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule!” (Evrei 10, 9)

Mihele Bogdan Andrei

Comentarii

comentarii