AdministratieToate Stirile

VIDEO Preoții și personalul protopopiatului românesc din Negotin, au fost agresati

Parintele_Boian-AlexandroviciIncident în sediul Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis din Negotin (Nigocin) din Serbia de Est. Preotii și personalul protopopiatului au fost agresati în casa lor. Incident in cladirea Biserici Ortodoxe Romane din negotin.
Părintele spiritual și simbolul românismului al românilor din Valea Timocului, Boian Alexandrovici, a fost supus unei acțiuni de intimidare în biroul său din sediul Protopopiatului Ortodox Român al Daciei Ripensis din Negotin.
În biroul părintelui Boian, a intrat un cetățean care sub pretexul unui afiș electoral, l-a agresat pe părinte.

Boian Alexandrovici este simbolul și nucleul care a adunat în jurul său cetățenii sârbi de etnie românească care sunt asupriți și discriminați în zona Timocului și în toată Serbia de răsărit. El luptă pentru a stopa asimilarea și ,,sârbizarea” forțată a românilor din Valea Timocului. Părintele a reușit construirea a mai multor biserici românești în zona Timoc precum și a unei mănăstiri.
Părintele știe că este vorba despre o nouă provocare și ca de obicei, cere ajutorul și autorităților românești, dar fără succes fiindcă acesta este aproape inexistent. În afara unor vizite mai mult din politețe, Statul Român nu a făcut mai nimic pentru etnicii români din Valea Timocului și mai de prin toată Serbia, de altfel. Deja este cunoscută înversunarea cu care ,,biserica ortodoxă sârbă” și mai ales Ministerul Cultelor din Serbia, luptă să înfrângă ori ce urmă de mișcare de recunoaștere națională a românilor din Serbia, dar în special din Valea Timocului.
Protopopul ortodox român de Negotin, Boian Alexandrovici, a făcut o sesizare la poliția din Negotin relatând cele întâmplate. Sfinția sa este sigur că la mijloc este vorba de cu totul altă problemă căutându-se ,,nod în papură” – de fapt.
InfoCs vă oferă un material video primit de la părintele Boian Alexandrovici unde sfinția sa povestește ce i s-a întâmplat lui și celor din protopopiat.

Comentarii

comentarii

7 comentarii la „VIDEO Preoții și personalul protopopiatului românesc din Negotin, au fost agresati

 • Ppa, informeaza te mai bine inainte de comentezi sau scrii ceva ca asa nu arati serios. Romani din Serbia nu au cetatenie romana si nu pot participa la alegeri din Romania si nu pot vota nici un partid din Ro…astea sunt lucruri elementare care trebuie sa se stie ca sa poti comenta….asa, iar spun arata neserios…comentezi ceva ce nu stii…..

 • priecene nu baga in seama toate comentariile, toti atotcunoscatorii de toate, ca si in Romania avem „desteptii” nostrii.
  Din partea romanilor adevarati, aveti tot sprijinul.
  Respect pentru voi, pentru ceea ce faceti.

 • pentru Timoceanu si altii ca el: Cand se vor face alegeri in Romania pentru europarlamentare, pentru presedentie, pentru parlament, au voie sa voteze si romanii din strainatate inclusiv cei din Serbia. Si aici este miza. Miscarea Populara a inceput o campanie electorala agresiva usor vizibila in linia comunitatilor de romani din strainatate.

 • Orice s-ar intampla, acesti oameni trebuie ajutati. indiferent cum.\
  Cer autoritatilor romanenti sa ajute pe domnul Boian Alexandrovici.
  sarbii astia au aceeasi mentalitate ca si rusii, de aceea i-au parasi croatii, slovenii si inclusiv muntenegrenii pe ca ii considera fratii lor, nimeni nu i mai suporta.

 • Sunt informat despre intamplare. Un partid din Ro nu poate participa la alegeri in Serbia, asta este primul lucru, al doilea lucru, Pr. Boian nu are treaba cu afise de alegeri si al treilea lucru folosesti terminologia si parerile sarbesti…scurt vorbesti aiurea…

 • Parintele a declarat in interviu ca Politia sarba si-a facut datoria. Preotii ortodoxi romani din Serbia sa vorbeasca cu preotii ortodoxi sarbi si sa-si revolve problemele. Interesant este ca micro-scandalul a pornit de la un afis electoral al unui partid din Romania. Chiar daca nu s-a dat numele nu este greu sa realizam ca este vorba despre Miscarea Populara. Indiferent a carui partid a fost afisul, este un act de provocare iar parintele cu siguranta a invatat ceva din intamplare si sa nu se inhaite cu doctrinele politice sa evite „calul Troian”.

Comentariile sunt închise.