VIDEO Preparați-vă singuri medicamente naturale contra tusei

Preparatul de mai jos este deosebit de eficient și face parte din leacurile bunicii din copilăria noastră. Reţeta este originală și are în componenţă ingrediente naturale. Reţeta prezentată în aceste imagini este foarte uşor de preparat iar rezultatul este cu totul surprinzător iar costurile sunt foarte mici. Ghimbirul se poate folosi și sub formă de praf, dar si sub formă de radacina rasă foarte fin. Reţeta prezentată în aceste imaagini face minuni în durerile de gât şi pentru calmarea acceselor de tuse. Iată cantitățile necesare:

[youtube id=” 93t5-8qTAFg”]

1 cană de zahăr 250 g;
1/2 cană de apă 100 ml;
1 lingură de suc de lămâie;
1 lingură de miere de tei preferabil- cam 40 g;
1/2 linguriţă de ghimbir- cam 15 grame sau 50 g daca este proaspăt;
1/4 linguriţă de cuişoare – cam 10 bucăți pisate.

Se pune zaharul și apa și se lasă până se face sirop. Apoi sea daugă restul ingredientelor și se fierb până când se obţine un sirop maroniu, dens, spre caramel.

Se fac dropsuri din siropul rezultat. Se lasă la răcit și ca să nu se lipească, se pudrează cu zahăr farin (pudră). Se păstrează bine pudrate în cutie cu capac.

Atunci când simâiâi primele simprome ale durerii în gât, ale tusei seci sau productive – tusea laringeana- cum i se mai spune, din dropusrile pentru tuse, se prepară un ceai într-o cană cu apă fierbinte. La o cană cu apă, se pun maxim 4 dropsuri. Se dizolvă și se bea cald- nu fierbinte- cu înghițituri mici. Se pot bea până la 4 ceaiuri pe zi. În cazul în care aveți probleme cu retenția apei în organism, dropsurile se sug. Au un ușor gust iute, dar fac minuni, plus că, desfundă nasul perfect.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Preparați-vă singuri medicamente naturale contra tusei

  1. Super reteta . o voi incerca neaparat, dar din pacate copiii mei nu suporta ghimbirul. L-am incercat si in sucuri si nimic. Scapam de tusa cu siropul Prospan pe baza de iedera, natural recomandat de medicul de familie. si nu ne lipseste nici siropul de ridiche cu miere.

Comments are closed.