VIDEO Primarul șpăgar din Prigor, demis prin ordin semnat de prefectul de Caraș Severin

verindeanu primarPrefectul de Caraș Severin, Silviu Hurduzeu, a semnat ordinul de încetare a funcției de primar al comunei Prigor – Pavel Verindeanu.
Acesta a fost arestat în urma unul flagrant privin o afacere cu niște terenuri de pe Muntele Semenic. Dacă la început primarul a spus că totul este o înscenare și că nu este nimic adevărat, după vreo câteva ședi9nțe de judecată și săptămâni de arest, a recunoscut totul beneficiind de clemența legii. Așa de clementă a fost legea românească încât cu o condamnare definitivă pentru luare de mită, primarul și-a reluat locul în fruntea obștii. Numai că lucrurile au mers pe mai departe și conform procedurii, prefectul Hurdezeu a acționat conform unor aqlte prevederi legale privind administrația publică și l-a demis pe primar.

„Săptămâna aceasta am semnat Ordinul de încetare a mandatului de primar al domnului Pavel Verindeanu înainte de termen dar, ţinând seama de Decizia Curţii de Apel Timişoara şi de Decizia definitivă a Tribunalului Caraş-Severin. Un astfel de Ordin a fost emis în conformitate cu Legea privind statutul aleşilor locali şi Legea administraţiei publice locale“.
Tot conform legii, Pavel Verindeanu are posibilitatea să conteste acest Ordin în decurs de zece zile, plecând de la constatarea că pedeapsa primită este cu suspendare şi nicidecum cu privaţiune de libertate.
Până la urmă, tot instanţa de judecată se va pronunţa în această privinţă, dacă Verindeanu va ataca Ordinul emis de prefect.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „VIDEO Primarul șpăgar din Prigor, demis prin ordin semnat de prefectul de Caraș Severin

  • 23 februarie 2014 la 17:53
    Permalink

    Dar cu edilul din Furliug ce se aude? Avea termen in 19 februarie

  • 23 februarie 2014 la 16:03
    Permalink

    Ce tupeu de prefect… care nu este perfect, si nici nu va fi vreodata, in viata asta. Citez: „Un astfel de Ordin a fost emis în conformitate cu Legea privind statutul alesilor locali si Legea administratiei publice locale”. Hmm… care lege privind statutul alesilor locali ? Exista asa ceva, iar daca da, primarul Stepanescu de ce nu cunoaste aceasta lege ? Eh… n-o cunoaste pentru ca a luat spaga sau.. a tolerat luarea de spaga, pe mosia sa, pentru ca primaria este a primarului, nu a cetatenilor unei urbe. Cum se face ca, contrar acestei legi oarbe sau orbite de culoarea banilor, in primaria Resita, au avut calitatea de consilieri locali, insi certati cu legea, infractori de drept comun, ba chiar traficanti, de multe stele. Ce cauta infractorul pe pozitia de consilier local, daca acesta nu a fost ales in mod democratic pe lista vreunui partid ? In primaria Resita se da si se ia spaga, ca un lucru util societatii, dar… prefectul imperfect, demite doar primari care-l deranjeaza, mai mult sau mai putin. Pai… muntele Semenic, a fost de multa vreme impartit pe parcele si bucati, pe paduri si pe stanci, dar nici un prefect nu a vazut… si au fost destui care au incalzit acel scaun, in decursul celor 24 de ani de neo-comunism. O fi primarul din Prigor vinovat, dar nu atat de vinovat ca cei care demit doar pe cine vor ei. Intrebare pentru primarul Resitei si pentru prefectul de Caras-Severin: cui trebuie, si mai ales cat trebuie, sa dau spaga, pentru a sta intrun scaun de consilier local, pe o perioada determinata (pana cand se termina spaga), avand in vedere ca nu sunt in nici un partid si nici nu am fost ales in mod democratic pe buletinele de vot ?

Comentariile sunt închise.