VIDEO Primim pe adresa redactiei: Haite de caini printre blocuri la Moldova Noua

Se pare că în ultimul timp, lucrurile au cam luat-o razna la Moldova Nouă. haitele de câini vagabonzi au ajuns să terorizeze orașul. Au fost atacați oameni în mijlocul orașului, au fost atacate animalele oamenilor ce au ferme la marginea orașului iar printre blocuri, haietel de câini se plimbă în voie. Ba mai mult, dintr-o greșit înțeleasă ,,dragoste de animale” această situatie anormală, este întreținută de unii locuitori ai orașului. Printre blocurile din oraș, câinii sunt la ei acasă. Iată ce ne spune una dintre cititoarele noastre care ne trimite și un matereial video surpins la finele săptămânii ce tocmai s-a încheiat.
file:///C:/video/embed/async/dialog/?url=%2Fdylan.wizi%2Fvideos%2Fvb.100003485614110%2F861285943997585%2F%3Ftype%3D3
file:///dylan.wizi/videos/861285943997585/
,,Dragi prieteni de la www.infocs.ro încă de la început vreau să fac unele precizări. Nu vreau să fiu înțeleasă greșit, nu doresc altceva decât lucruri normale și normalitate. Iubesc animalele şi viaţa. Mi-e drag de un câine frumos şi îngrijit, dar să fie al cuiva. În lesă sau în curtea cuiva. Nu pe stradă. Nu liberi. Sunt animale – oameni buni. De multe ori bătuţi şi schingiuiţi, flămânzi şi fugăriţi de alţii. Alţii sunt bolnavi. Alţii sunt agresivi că așa le este rasa. Au şi ei boli, exact ca şi oamenii. Sunt fiinţe. Alţii sunt agresivi – nativ.

Din păcate, printre blocurile din cel mai populat cartier al orașului, la nici 200 de metri de Spitalul Municipal sau 250 de metri de sediul Poliției de Frontieră, hălăduiesc haite agresive de câini fără stăpân. Închipuiți-vă ce este noaptea printre blocuri. Ce concert de scheleituri, lătrături șu urlete se aude în casele noastre. Mai ales în această perioadă când femelele sunt în perioada de rut. Nu vreți să știți ce îndură cei ce vin de la muncă din schimbul doi.

În plus, ziua, în toiul zilei, de ce trebuie să intru în panică în momentul în care ştiu că este ora la care îmi vine copilul de la şcoală şi trebuie să treacă prin mijlocul sau pe lângă o asemenea haită de câini? Dacă sare vreo un câine la el ? Dacă îl atacă haita – aşa cum s-a mai întâmplat în alte părţi? De ce trebuie să mă tem pentru mama? Ea vine în fiecare zi la mine şi trece printre blocuri, prin oraş – nu peste câmp, oameni buni? De ce trebuie să fiu jignită de ,,marii iubitori de câini care îi strâng în haite pe lângă blocuri dându-le de mâncare DE LA GEAMUL APARTAMENTULUI? Parca este noaptea minții; le aruncă mâncarea de sus, de la etajul trei sau patru?! Când i-am spus vecinei că nu este bine şi corect să arunce mâncare de la geam, că sar stropii de mâncare pe trotuar şi peste tot- închipuiţi-vă că le aruncă şi pilaf sau mâncare de cartofi de la geam, de la etajul trei- că tot trotuarul este pătat iar grăsimea şi resturile de mâncare sunt cărate involuntar pe talpa încălţărilor în scara blocului, am fost făcută în toate felurile şi înjurată ca la uşa cortului de marea iubitoare de animale. O altă asemenea persoană, m-a înjurat fiindcă i-am să își ia câinii la ea în apartament să le dea de mâncare – nu în fața blocului. Peste tot, la intrearea ăn scară, sunt numai caserole, pungi rupte și cratițe sparte în care loe dă de mâncare. Arată ca în mahala.

Priviţi în imaginile de mai jos ce se întâmplă zilnic în faţa blocului nostru, am făcut sesizări la Primărie, la Poliţie şi… nimic. Nimeni nu face nimic, nimeni nu s-a deplasat măcar să vadă despre ce este vorba. oare mai trebuie să moară un copil sau un bătrân, oare trebuie ca cineva să sfârșească sfâșiat de colții haitei de câini vagabonzi ca domnul primar și consilierii să își facă treaba? Domnilor, mai un pic și vin alegerile, nu! Poate o să-l vedem pe domnul primar alergând cu lațul să prindă personal animalele, să ne arate cum îi pasă dânsului de oraș, nu? Și așa a cam luat în greutate, poate face un pic de mișcare – măcar în campania electorală.

Multumiri cititorilor pentru ajutor si nu uitati, ne puteti contacta si dv. in cazul unei probleme ce trebuie facută publică. Imaginile video ne-au fost trimise de prietena Alina Vizitiu.

Comentarii

comentarii