VIDEO Prin pogorârea lui în pământ, părintele Nicoară, a urcat la ceruri prin sufletele credincioşilor

SAM_0686Mulţi au fost reşiţenii care au vrut să fie alături de familia îndoliată la plecare definitivă dintre noi a celui care a fost părintele inimilor şi al sufletelor în căutare de bunătate şi ajutor, părintele Nicoară.
Nu a contat că au fost 35 de grade, că soarele a dogorit şi a bătut -la propriu- toată ziua, cei ce l-ai iubit şi l-au preţuit, au fost alături de părintele Nicoară în ultimele clipe petrecute pe acest pământ. Nu mai puţin de 45 de preoţi din Reşiţa şi din judeţ au fost alături de ,,popa Nicoară” şi i-au slujit veşnica pomenire şi veşnicia neuitării. Cu inimile frânte şi lacrimi în ochi, alături de protopopul Reşiţei, părintele Berbentia, preasfinţia sa Lucian, episcopul Caransebeşului, a slujit la căpătâiul celui ce doarme somnul de veci şi cel lin al  veşnicei şi lipsirii de griji şi agitaţiei de zi cu zi.
Au fost alături de familia îndurerată ce a lăsat o părticica din sufletele lor în cutia de lemn ce găzduia trupul rece şi vremelnic, soţia şi cei doi fii alături de rude, prieteni şi mulţi, foarte mulţi credincioşi. Unii dintre ei au fost răpuși de boală și căldură și a fost nevoie de intervenția Ambulanței. Oficialităţile judeţene şi orăşeneşti au ţinut să fie la căpătâiul celui ce îşi doarme somnul de veci.
Aşa cum românii făceau cu voievozii şi principii lor care au ctitorit biserici, în semn de mare respect, trupul lui din ţărână a fost coborât în ţărâna din apropierea bisericii pe care a construit-o de la firul de iarbă şi până la crucea de pe clopotniţă.

Părintele inimilor şi al sufletelor, a dăruit reşiţenilor lăcaş alb şi curat de închinare iar reşiţenii şi cei ce l-au iubit, i-au dăruit părintelui Nicoară nemuriea şi veşnica pomenire.
Prin coborârea în ţărâna din curtea bisericii, părintele Nicoară a urcat în nemurirarea şi recunoştinţa oamenilor din jurul lui, al miilor de reşiţeni care au contribuit după puterea lor la ridicarea dalbului lăcaş de închinăciune şi smerenie.
Dragi reşiţeni, de acum înainte, atunci când veţi merge la biserica albă din Parcul Tricolorului din Govândar pentru slujbe şi ceremonii, să nu uitaţi că în poarta bisericii, vă aşteaptă sufletul celui care a fost părintele inimilor şi al sufletelor în căutare de mângâiere şi ajutor: popa Nicoară.
Opriţi-vă un minut, priviţi cu nostalgie şi regret crucea şi mormântul şi spuneţi dar atât: ,, A fost un OM adevărat! Dumnezeu să-l ierte şi să-i dea odihna veşnică fiindcă tare mult s-a chinuit pentru noi şi pe el s-a uitat”.
InfoCs a prins câteva secvenţe din ceremonia înhumării pentru cei ce nu au putut ajunge la ,,catedrala,, din Govândar pentru aşi lua rămas bun de la părintele sufletelor: popa Iulian Nicoară.
Dumnezeu să-i ierte păcatele şi să-l ţină alături de el în cetele îngerilor.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Un comentariu la „VIDEO Prin pogorârea lui în pământ, părintele Nicoară, a urcat la ceruri prin sufletele credincioşilor

  • 7 septembrie 2013 la 16:00
    Permalink

    A fost si va ramane unicu preot credincios si sufletist dumnezeu sal odihneasca an pace

Comentariile sunt închise.