VIDEO Protest spontan cu zeci de masini pentru repararea DJ571 si salvarea zonei turistice Cheile Nerei

Aproximativ 200 de locuitori din zona Cheilor Nerei – comuna Sasca au ieși în stradă. Mai exact, oamenii au urcat în autoturisme și au pornit într-un marș al disperării pe drumul județean 571 , drum ce leagă DN 57 de mirifica zonă a Cheilor Nerei, Moldova Nouă și Valea Almăjului.

Practic, drumul deschide accesul turiștilor spre una dintre cele mai frumoase și pitorești zone din țară: Cheile Nerei, Lacurile Ochiul Bei si Dracului, cascadele Beușniței, Șușara, Moceriș și Bigăr. În zonă există trasee pentru montainbike, rafting și escaladă. Fie vară sau iarnă, zona oferă posibilități turistice pentru toate gusturile și vârstele. În ultimii ani, în Cheile Nerei au început să apară pensiunile iar localnicii au amenajat ,,camera de la drum” pentru cazarea turiștilor.


În luna iunie, în zonă are loc un festival național al bikerilor ,,Cheile Nerei montainbike rice” și toți banii strânși sunt donați Spitalului Regional de Copii din Timișoara sub forma de aparatură. Anul trecut au participat peste 1000 de persoane și au fost stranși 25.000 de lei.

Sătui de starea proastă a drumului, sătui de promisiuni și mai ales de faptul că turiștii nu mai vin în zonă pentru că își distrug mașinile, sătenii și mai mulți promotori de turism din zonă, au ieșit la un marș spontan pe acest drum al disperarării pe care timp de 20 de ani nu s-a făcut nimic. În schimb, Consiliul Județean a tot promis că se vor face reparații capitale fiindcă drumul respectiv este o prioritate pentru județul Caraș Severin tocmai prin însemnătatea pe care o are pentru turismul din zonă. Între timp, aroape toți șefii din CJ care s-au ocupat de drumuri și fonduri, au fost săltați de DNA pentru mită și corupție.

Actuala conducere a forului județean încearcă să facă rost de banii necesari unui asemenea proiect, mai ales că aproape 80% dintre drumurile județene din Cara; Severin sunt cam în aceeași stare.

Participanții la marș speră că în acest fel vor sensibiliza aprobarea de către Guvern și Consiliul Județean a fondurilor necesare pentru repararea și asfaltarea drumului din sudul Banatului.

Comentarii

comentarii