VIDEO Puncte de colectare la Reșița a ajutoarelor pentru Serbia

serbia apaÎncepând de luni, 26 mai 2014, Primăria Municipiului Reşiţa a deschis două puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii din Republica Serbia, unul la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, situat în Piaţa Republicii nr. 17 (cartier Muncitoresc, clădirea galbenă vis-a-vis de Direcţia Agricolă) şi altul la Bazinul Olimpic de Înot, situat pe Str. Făgăraşului nr. 16 (cartier Lunca Bârzavei). Pot fi donate următoarele:
– apă potabilă
– alimente în conservă
– produse de igienă personală
– produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii.
Programul de funcţionare a celor două puncte de colectare va fi de luni până vineri, între orele 08:00-22:00 şi sâmbătă, între orele 09:00-14:00.

De asemenea, pot fi făcute şi donaţii în lei pentru comunităţile sârbe, afectate de inundaţii, în contul:
– RO72TREZ1815006XXX000150 deschis la Trezoreria Reşiţa, beneficiar Municipiul Reşiţa, CUI 3228764.
Reamintim că, având în vedere inundaţiile produse în Republica Serbia, o echipă din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a relaţiilor internaţionale s-a deplasat joi, 22 mai 2014, în oraşele partenere (Vrsac, Veliko Gradişte, Coştei, Pancevo), pentru evaluarea situaţiei şi intervenţia de urgenţă, în măsura posibilităţilor.
În urma discuţiilor cu autorităţile locale sârbe, s-a constatat că cele mai afectate sunt localităţile învecinate oraşului Vrsac, oraş cu care Municipiul Reşiţa a semnat un protocol de înfrăţire.
În acest sens, a fost întocmită o listă cu materialele de primă necesitate pe care Municipiul Reşiţa va încerca să le distribuie către Republica Serbia şi anume:
– apă potabilă
– alimente în conservă
– produse de igienă personală
– produse de dezinsecţie/dezinfecţie a clădirilor şi a terenurilor afectate de inundaţii.
În vederea sprijinirii sinistraţilor sârbi, s-a luat legătura cu o serie de instituţii iar, în perioada următoare, după informarea şi aprobarea Consiliului Local, va fi efectuat un prim transport cu ajutoare.

Cabinet Primar

Comentarii

comentarii