Administratie

VIDEO Resitenii stau in continuare la coada pentru a-si plati darile catre Primarie

Reşiţenii se grăbesc să îşi plătească taxele şi impozitele. Ghişeele primăriei municipiului de pe Bârzava au lucrat la foc continuu încă din prima zi. Si astazi, lumea a stat la rand ca să-si plateasca darile catre primarie, desi au la dispozitie o luna intreaga.
Plata impozitelor şi taxelor este o datorie de care reşiţenii vor să scape încă din primele zile ale anului. Locuitorii municipiului de pe Bârzava s-au grăbit să vină la ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe, preferând metoda tradiţională – plata din mână.

Direcţia de Impozite şi Taxe a municipalităţii reşiţene pune la dispoziţia contribuabililor toate metodele de plată disponibile în Romania, plata la ghişeu în numerar sau cu cardul bancar, prin virament bancar şi ordin de plată, dar şi online.

Cei care îşi plătesc integral impozitul pe clădiri, terenuri şi maşini până la 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%.

Taxele şi impozitele practicate de Consiliul Local Reşiţa vor rămâne şi în 2018, în cea mai mare parte, aceleaşi cu cele din anul trecut, excepţie făcând impozitul de clădirile abandonate şi cel pe terenul nelucrat. Veniturile municipalităţii au scăzut mult prin bugetul legiferat de Guvernul Tudose. Taxele, în primul rând, de la 16 la 10% afectează în mod negativ bugetul municipiului Reşiţa, fapt pentru care va încerca să compenseze aceste lipsuri, dar nu tăind din investiţii, ci din costuri.

Comentarii

comentarii