VIDEO S-a întors lumea cu dosu-n sus, Italia, lovită de ninsori- zăpadă de jumătate de metru în nord

trandafiri ninsiNordul Italiei lovite de ninsorile ce s-au întors cu o forţă nebună pentru luna mai. Zăpada a îngropat peste noapte orăşelele de munte.
Stratul de omăt a atins şi jumătate de metru pe alocuri. Oamenii şi-au scos garderoba de iarnă şi lopeţile şi şi-au făcut singuri poteci pentru a ieşi din case.
Unele şosele au fost blocate toată dimineaţa din cauza arborilor doborâţi de vânt, iar pe alocuri au fost semnalate întreruperi ale energiei electrice.
http://www.youreporter.it/view_video.php?viewkey=3daef50ec2b56382a3ac487b2b335f97

În aceste condiţii, a 19-a etapă a Turului Italiei, care traversa munţii Dolomiţi, a fost suspendată pentru siguranţa cicliştilor. Meteorologii italieni spun că ninsori atât de abundente în această perioadă a anului nu au mai fost înregistrate de 20 de ani.
Zăpada le dă bătăi de cap şi britanicilor, care se confruntă cu cea mai rece primăvară din ultimele trei decenii. Temperaturile au coborât până la -4 grade Celsius în unele regiuni. Ninsorile au fost însoţite şi de intensificări ale vântului care au sporit senzaţia de ger.
rol.ro

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO S-a întors lumea cu dosu-n sus, Italia, lovită de ninsori- zăpadă de jumătate de metru în nord

  1. Si în Bayern (Bavaria) a nins, aici în Nordrhein Westfalen (NRW) unde sînt eu, avem seara abea 3 – 4 °C si pe zi max, 12 °C. Am ajuns sa dau drumul la încalzire în miez de vara. Nici nu vreau sa ma gîndesc la nota de plata la încalzire pe 2013, ca ma indispun total. 🙁

Comments are closed.