VIDEO Secretarul judetului si-a iesit din pepeni cand a auzit de ,,Saptamana verde ”

Secretarul judetului Darian Ciobanu s-a pierdut cu firea in cadrul sedintei de Consiliu Judetean, cand directorul Camerei Agricole, Pavel Nefir, a incercat sa evidentieze importanta acordarii unui imprumut pentru participarea a trei producatori agricoli din judet, la targul de profil de la Berlin – ,,Săptămâna verde”. Gafa secretarului de judet nu are precedent in forul decizional, ceea ce l-a facut pe consilierul Nicolae Stefanescu sa paraseasca sedinta.

Ministerul Agriculturii nu mai poate plăti standurile la Târgul Agricol de la Berlin, iar din această cauză, agricultorii vor trebui să își suporte singuri, pe lângă cheltuielile pentru transport și cazare, și cheltuielile de stand, care sunt destul de ridicate, ceea ce pune în pericol participarea agricultorilor cărășeni la această ediție.

Târgul de la Berlin este unul popular, unde participă și firme mari, dar și mici producători, care fac hrană sănătoasă și care au o mare priză la public, în special în Occident. Cu toate acestea, expozanții ar trebui să plece marți spre Berlin, iar situația nu este nici pe departe rezolvată. Reprezentanții Consiliului Județean spun că nu au baza legală pentru a acorda acest împumut.

În final, Nicolae Ștefănescu a declarat că va dona întreaga sa indemnizație de consilier județean din partea PSD, pe toată perioada mandatului său, pentru ca agricultorii cărășeni să poată face deplasarea în Germania. De asemenea, consilierul liberal Mihai Minea, care a și venit cu această inițiativă, a precizat că va dona o jumătate din indemnizația sa pe o lună, în același scop. Săptămâna verde de la Berlin, cel mai mare târg de profil din lume, se va desfășura, în acest an, în perioada 15 – 24 ianuarie.

Comentarii

comentarii