VIDEO Sedinta de Consiliu Local cu peripetii la Lapusnicul Mare – Alegeri de viceprimar cu scandal

Nicolae Bihoi, este noul viceprimar al Comunei Lăpuşnicu Mare. Mai exact, Nicolae Bihoi a fost ales viceprimar al Comunei Lăpuşnicu Mare. Acesta i-a luat locul lui Căiuş Barbeș, care şi-a dat demisia imediat după instalarea noului primar, Mihaela Drăgilă. Bihoi a fost singura propunere pentru funcţia de viceprimar la ultima şedinţă de consiliu local, care s-a desfăşurat miercuri seara la Căminul Cultural din Lăpuşnicu Mare.

Dacă ar fi să concluzionăm, am putea spune că la Lăpușnic a avut loc încă o şedinţă de CL tensionată, cu scandal şi insulte, miza fiind chiar postul de viceprimar. Aleşii locali – fruntea satului nu-i așa, s-au dat încă o dată în spectacol. S-au dat în stampă, mai bine spus. ,,Fruntașii și automat cei prezenți, s-au împărțit de la început în două tabere: majoritatea PSD-ALDE pe de o parte, iar pe de altă parte, PNL-PMP şi primarul liberal Mihaela Drăgilă.

Fiecare tabără a avut oratorii ei care au prezentat proiectele de hotărâre din ordinea de zi. Numai că, în loc să existe o atmosferă constructivă pentru comună, taberele s-au angajat în discuţii aprinse tocmai pe marginea proiectelor de hotărâre supuse dezbaterii de către edil şi echipa sa. Ba mai mult – la un moment dat, discuțiile au degenerat ajungându-se până la un limbaj suburban din care cetăţenii s-au ales cu…….încă o taxă.

După multe dispute şi ore de „dezbatere” aprinsă, discuții la care s-a alăturat și fostul primar Ion Lala în calitate de simplu cetățean, s-a ajuns la punctul forţe de pe ordinea de zi: alegerea viceprimarului. Tabăra PNL-PMP şi primarul liberal Mihaela Drăgilă, au avut trei propuneri din rândul……consilierilor PSD!?!?! Exact ca în filmele cu….., liberalii au propus social-democrați, dar cu un scop. Numai că n-a fost să fie: cei trei consilieri au refuzat momeala cu un elegant ,,merci -nu” pe motiv că prin această manevră se încearcă de fapt ruperea noi majorităţi.

În final, singurul candidat rămas în cursă, a fost Nicolae Bihoi (PMP), care…..s-a alăturat consilierilor PSD-ALDE şi cu 7 voturi din 11 posibile, a fost ales viceprimar al comunei Lăpuşnicu Mare.

Și după bunul obicei împământenit deja la Lăpușnicul Mare, la final de şedinţă, a urmat desertul, bomboana de pe colivă: un alt consilier PMP s-a ale cu un cauciuc de la mașină ușor tăiat. Așa de vreo 5 cm ca să nu mai poată fi reperat.

A consemnat Adi Neagu

Comentarii

comentarii