VIDEO Simpozion la Biblioteca Județeană: ”Paul Iorgovici la 250 de ani de la naștere”

Biblioteca Județeană ”Paul Iorgovici” Caraș-Severin a organizat, cu sprijinul Consiliului Județean, un simpozion omagial dedicat celor 250 de ani de la nașterea ilustrului cărturar bănățean Paul Iorgovici. Cu ocazia acestui eveniment a fost prezentat volumul reeditat, ”Observații de limbă rumânească”, Paul Iorgovici, ediție jubiliară, îngrijită de profesorii universitari Doina Bogdan Dascălu și Crișu Dascălu.

Printre invitați s-a aflat și Costa Roșu, redactor șef responsabil la Editura Institutului Cultural al Românilor din Voivodina.

[youtube id=”UUh021KZJhaOldzdONBGs7uw „]

Născut la Vărădia, Paul Iorgovici este unul dintre cei mai mari lingviști și filologi pe care i-a dat Banatul.

A devenit patron spiritual al Bibliotecii Județene Caraș-Severin începând cu anul 1993, fiind cel care a adus o contribuție însemnată la dezvoltarea și modernizarea limbii române.

Evenimentul, care a avut loc în Sala de ședințe a Consiliului Județean, a continuat la sediul central al Bibliotecii Județene unde a avut loc dezvelirea și sfințirea efigiei patronului spiritual al instituției de cultură, operă realizată de către artistul plastic reșițean Petru Comisarschi.

Comentarii

comentarii