VIDEO Spectacol de exceptie cu oameni de exceptie la Sala Lira – Alex Szabo a concertat acasa

Recital de pian de excepţie, susţinut, aseară, în Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Pautza” din Reşita de tânărul Alexandru Szabo, absolvent al acestui liceu şi, în prezent, masterand în cadrul Universităţii de Muzică din Trossingen, Germania.
Bach, Beethoven, Brahms şi Liszt au fost propunerile muzicale cu care tânărul pianist Alexandru Szabo a venit în faţa publicului de acasă, într-un recital susţinut chiar în sala liceului pe care l-a absolvit în urmă cu 7 ani. Alex a început de mic să studieze pianul şi, cu timpul, totul a devenit o pasiune pe care, acum, o transforma, încet, încet, într-o carieră de succes.

Parcursul solistic al lui Alexandru Szabo include recitaluri în ţară şi în străinătate, şi numeroase distincţii naţionale şi internaţionale printre care Premiul al 3-lea la Olimpiada Naţională de la Bacău în 2008, în acelaşi an, premiul 1 la Concursul Naţional de Interpretare Pianistică de la Craiova, premiul al 2-lea la Concursul Internaţional de Pian de la Deva, în 2010 şi, un an mai târziu, premiul 1 la concursul Duo Pianistic susţinut la Cluj.

Comentarii

comentarii