VIDEO Studenți de la Universitatea Tehnică a Moldovei efectuează mobilități academice la Reşiţa

Un număr de 14 studenţi basarabeni efectuează, până pe data de 31 iulie, practica de specialitate la mai multe întreprinderi din judeţul Caraş-Severin, în baza unui acord de colaborare cu Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa.
”Din anul 1996, Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa are o colaborare cu Universitatea Tehnică din Republica Moldova, fapt pentru care, în fiecare an, la Reşiţa vin studenţi pentru a desfăşura activităţi practice. Există acest schimb de experienţă, de 22 de ani, cu colegii noştri de dincolo de Prut pe care ne dorim să îl continuăm şi, de ce nu, să îl dezvoltăm. Studenţii basarabeni vor efectua practica la diferite societăţi, precum Electroechipament SRL Bocşa, Electro Consult Caraş SRL Reşiţa, S.C. Electro Euro-Star, Electroechipament Industrial şi Plastomet S.A. din Reşiţa”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, conf. univ. dr. Andrade Bichescu, rector al Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

În baza acestui acord de colaborare încheiat între Universitatea Eftimie Murgu din Reșița şi Universitatea Tehnică a Moldovei, un număr de paisprezece studenţi de la Facultatea de Energetică şi Inginerie Electrică din cadrul UTM beneficiază de mobilităţi academice de scurtă durată în judeţul Caraş-Severin.

În acest fel, spune rectorul universităţii reşiţene, se continuă tradiţia de peste douăzeci de ani în formarea şi dezvoltarea de competenţe, abilităţi şi deprinderi practice.

Comentarii

comentarii