VIDEO Temperaturi de 18 de grade la mijloc de noiembrie la Reşiţa

oct 07 (5)Mercurul din termometre a luat-o razna la Reşiţa. În timp ce la ora 15 la staţia meteo de pe deal temperatura oficială era de 16 de grade, în centrul oraşului, mercurul urcase la 18 de grade.
Că o fi, că n-o fi normal, cert este că toată lumea s-a bucurat de căldura neaşteptată şi a profitat din plin. Cei mici cu joaca, tinerii cu parcul şi plimbarea iar adulţii cu treburi. Asta în timp ce angajații Primăriei Reșița monteaza ornamentele de iarnă, de sărbători.
Oamenii spun că este neobişnuit de cald pentru această perioadă a anului, dar se bucură. Din fericire, la nivelul județului Caraș Severin, nu a fost semnalat nici un caz de gripă până în pezent. Probabil natura are grijă de reșițeni și cărășeni fiindcă de la Ministerul Sănătății, nu a sosit încă nici o fiolă de vaccin antigripal – asta în condiția în care campania de vaccinare a fost deshisă oficial de pe la jumătatea lui octombrie.
În urmă cu un an, în data de 20 octombrie, deci cu o lună mai devreme ca în acest an, zona Anina- Semenic a fost blocată de nămeţi câteva zile iar mai multe localităţi au stat aproape o săptămână fără curent electric. Acum, încă mai sunt copaci cu frunze, au înflorit toporașii și corcodușii iar ghioceii se pregătesc să înflorească.
Se pare că vin ploile în mod serios, apoi vremea se răcește și în final, Baba Iarna aduce primii fulgi de omăt. În vestul Europei, iarna creat deja primele probleme

Comentarii

comentarii