VIDEO Teodora Potocean – ,,Copilul de 10,, al Carașului

Exista copii in judetul Caras-Severin, care ne dau sperante pentru un viitor mai bun. Noi le spunem copii-minune, pentru ca in ziua de azi cu greu gasesti copii de 10 curat. Astazi v-o prezentam pe Teodora, singura eleva din Caras-Severin cu media 10 la Admiterea in liceu. Ea vine de la Scoala Nr 2 din Resita.

Teodora Potocean este numele fericitei posesoare a singurei medii de 10 din județul Caraș-Severin la admiterea în liceu. Ea a obținut media 10 la Evaluarea Națională și tot 10 la anii de studiu. Copilul minune al județului provine de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Reșița, și nu este străină de concursuri sau olimpiade școlare. În urmă cu trei ani Teodora a reușit uimitoarea performanță de a aduce la Reșița medalia de bronz de la Olimpiada Națională de matematică. Un an mai târziu a repetat figura, și a devenit o mică vedetă în școala ei. Eleva de 10 a județului Caraș-Severin a participat cu rezultate excepționale, în fiecare an, la concursuri și olimpiade naționale. Fie la Limba Română (Premiul Ionel Teodoreanu la Iași, finalistă în cadrul concursului de poezie), fie la matematică.

Directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2, Marius Șandru, cel care i-a fost și profesor de matematică, afirmă că Teodora se află la locul potrivit, pentru că îl merită din plin. În opinia sa este eleva care trebuia să fie acolo. Directorul Șandru ne-a mai mărturisit că Teodora își dorește să ajungă medic oftalmolog. El și-a exprimat convingerea că va ajunge cel mai bun medic oftalmolog. Sau cel mai bun… orice. Iat-o pe Teodora în anul 2013, după câștigarea medaliei de bronz.

Și iat-o pe Teodora anul acesta, la finalul clasei a opta și la predarea cheii școlii către generațiile mai mici.
Alți 4 absolvenți de clasa a opta au obținut 10 la Evaluarea Națională, dar media anilor de școală le-a scăzut cu câteva sutimi nota de intrare la liceu. Este vorba despre Patrick David Izvernar de la Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă, Bogdan Andrei Dumitrașcu de la Școala Gimnazială Romul Ladea Oravița, Paula Cristina Rusti de la Liceul Teoretic Tata Oancea Bocșa și Dorian Alexandru Verna de la Colegiul Național Traian Lalescu Reșița.

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „VIDEO Teodora Potocean – ,,Copilul de 10,, al Carașului

 • 16 iulie 2015 la 17:45
  Permalink

  ce medicinista ma? nu vezi ca e cu romana? o sa ajunga mare in politica. felicitari!

 • 16 iulie 2015 la 17:44
  Permalink

  Da, are fetza de medicinista. Asta se face o doctorita buna si precis o taie dincolo. Pai nu ? 

 • 16 iulie 2015 la 17:43
  Permalink

  Felicitari domnisoarei. Se vede dupa alura ei si felul in care vorbeste ca este o invingatoare si va ajunge ceva in viata. 

Comentariile sunt închise.