VIDEO Tragedie la Caransebes- Valeria Borza, campioană la tenis de masă din Caransebes, a murit joi seara la doar 29 de ani

valeria borzaTenisul de masă românesc e în doliu după ce Valeria Borza, jucătoare legitimată la echipa franceză Lys-lez-Lannoy, s-a stins aseară la doar 29 de ani.
Sportiva din Caransebeş se îndrepta spre un autobuz care urma să o ducă spre aeroportul din Charleroi pentru a veni acasă, în România. A acuzat dureri de cap groaznice, a fost transportată la spitalul din Roubaix, unde a fost dusă la secţia de reanimare, dar a intrat rapid în comă. Diagnosticată cu meningită bacteriană, Vali s-a stins din viaţă la ora 18:15.
Pagina oficială a Federaţiei Române de Tenis de Masă a ataşat la cutremurătoarea ştire despre trecera în nefiinţă a Valeriei Borza o fotografie de arhivă înduioşătoare. O meningită bacteriană a anulat fără recurs destinul unei sportive de 29 de ani.
Siteul forului european de tenis de masă anunţă dispariţia tragică a jucătoarei din Caransebeş. Ştirea e publicată pe pagina principală a platformei ettu.org. „Vali, aşa cum era ea cunoscută în România, juca de 10 ani în Franţa. Ea se pregătea acum să meargă acasă pentru a petrece Sărbătorile”, scrie sursa citată.
Vestea cutremurătoare s-a răspândit rapid şi în lumea tenisului de masă din România. Fost antrenor al Valeriei, Viorel Filimon, actualul selecţioner al reprezentativei feminine povesteşte: „S-a născut la Caransebeş, iar de la vârsta de 13 ani a mers la Centrul Olimpic de la Bistriţa. A stat acolo până a terminat junioratul. Vali era medaliată la Europenele de cadeţi în proba pe echipe şi avea foarte multe calităţi. După ce a terminat junioratul, Vali a mers mai întâi în Spania, iar apoi în Franţa, unde se stabilise. Sunt foarte trist”.
Meningita bacteriană este o infecţie gravă a fluidului din măduva spinării şi a celei care înconjoară creierul. Sunt trei tipuri de bacterii care pot cauza această boală. Aceste bacterii trăiesc adesea în organismul uman, cel mai frecvent la nivelul nasului şi al gâtului fără să provoace afecţiuni. Totuşi, aceste bacterii pot provoca meningită dacă pătrund în circulaţia sanguină. În România, meningita bacteriană are o rată de mortalitate de peste 50 la sută. Cei care se salvează pot rămâne cu sechele grave. Meningita bacteriană se transmite de obicei prin intermediul salivei sau a secreţiilor nazale infectate.
Părinții Valeriei, care o așteptau acasă la Caransebeș de sărbători, au pornit aseară spre Franța pentru ași aduce acasă fiica. Nu pentru petrecere, nu pentru a petrece sărbătorile împreună, ci, pentru priveghi și drumul cel de pe urmî.
infoCs transmite condoleanțe familiei și celor care au cunoscut-o. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească.

Colegii de la Infocaransebes au realizat în urmă cu doi ani un material video pe care vi-l prezentăm și noi.
Preluare prosposrt.ro

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Tragedie la Caransebes- Valeria Borza, campioană la tenis de masă din Caransebes, a murit joi seara la doar 29 de ani

  1. Este incredibil. Sa ai biletul de avion in buzunar si sa ajungi sa calatoresti intr-un sicriu de zinc! Destinul… el este cel care numeroteaza clipele care le mai avem de trait. Destinul de a fi aplaudat de o sala arhiplina si destinul ca un oras sa-si conduca cea mai buna jucatoare de tenis de masa din toate timpurile. Dumnezeu sa o odihneasca!

Comments are closed.