VIDEO Trăiam în România – scaune din plastic și tribune de jumătate de miliard la Iablanița

Se întâmplă în România, se întâmplă în cel mai sărac județ din țară – scaune din plastic de 700 de lei bucata la Iablanița în Caraș Severin și două tribune de 500 de milioane de lei vechi.
O jumătate de miliard de lei vechi a plătit Primăria din Iablanița pentru 72 de ,,scoici” din plastic, mai exact, niște scăunele de nici 300 de g bucata prinse pe niște bucăți de cornier și astfel aduse la titulatura pompoasă de ,,tribună”. Și unde mai pui că de fapt este pusă în discuție însăși utilitatea acestor așa zise tribune fiindcă de fapt, acestea nu sunt amplasate pe marginea vreo unui stadion, ci, lângă un teren de joacă pentru copii. Scaunele au fost prinse prost iar șuruburile care sunt o amenințare pentru pantaloni și fese, sunt ruginite deja.

La toate acestea se adaugă și pericolul pe care aceste construcții îl reprezintă pentru un copil care ar avea curajul să se avânte pe tribună deoarece aceasta are vreo 3 metri pe rândul de sus. Asta- fără nici o altă protecție pe margine sau între scaune pe unde cu ușurință poate cădea un bărbat adult, darmite un biet copilaș.
Când spunem ,,construcții” nu cumva să vă ducă gândul la cine știe ce ansamblu de tribune, nici de cum; este vorba doar de două bucăți de vreo 5 metri lungime bucata. Și astea au costat jumătate de miliard de lei vechi, sau, 50.000 de lei noi.

Cel mai grav este faptul că aceste …construcții metalice sau tribune a căror utilitate este greu de demonstrat fiindcă se pare că nu au fost folosite niciodată de copii – fiindcă părinții nu au curajul să își lase copiii acolo și nici de vreo un mare spectacol nu am auzit să fi fost pe la Iablanița – au fost plătite de primar fără a avea acordul Consiliului Local, asta în condiția în care nu cumva s-a dat o hotărâre falsă. Declarația nu ne aparține, ea este făcută direct de un consilier local ce acuză administrația publică locală din Iablanița de grave nereguli.
Fiindcă nu am reușit să dăm de nici un reprezentant al Primăriei Iablanița, așteptăm o replică a cuiva de acolo.

[youtube id=” mfXZnmJFPnM”]

Nu de alta, dar acuzațiile aduse de consilierul local sunt publice, sunt înregistrate de noi pe bandă și sunt susținute cu acte. Din păcate, se pare că nimeni nu are urechi pentru aceste acuzații publice, deși au fost făcute sesizări la mai multe instituții. Dar, niciodată nu este prea târziu, cine știe, poate acum aude cineva ce se întâmplă în cel mai sărac din județ din țară, dar cu punga cea mai largă.
Să nu uităm că situații oarecum similare au fost semnalate și la Anina sau Oravița, unde primăriile – mai exact primarii de până la ultimele alegeri, au achiziționat coșuri de gunoi la prețuri astronomice. Poate nu vă vine să credeţi, dar la Anina, un coş de gunoi a costat între 6 şi 900 de lei, adică 9 milioane de lei vechi iar o bancă, o bancă simplă, a ajuns la aproape 2500 de lei. Adică, 25 de milioane de lei. Nu o spunem noi, nu o spun gurile rele sau răi voitorii, o spun facturile.
La Oravița, fostul primar a achiziționat vreo 100 de bănci la prețul de vreo 3000 de lei bucata.
Vezi si https://www.infocs.ro/video-fotogalerie-minuni-ale-administratiei-publice-locale-la-anina-mobilier-stradal-la-pret-de-monte-carlo/

Comentarii

comentarii