VIDEO Un copac imens s-a prăbușit azi din senin peste o parcare din Reșița

Un grup de platani de cel puțin 25 de metri înălțime au ajuns spaima pentru mai sute de locuitori ai unui cartier din Reșița. Un copac tânăr de vreo 25 de metri s-a prăbușit la primele ore ale dimineții peste o parcare din oraș. Locul în care a căzut arborele este foarte populat, acolo este un loc de trecere spre mai multe blocuri de locuințe și numai norocul a făcut ca trei persoane ce mergeau spre serviciu, să nu fie striviți de uriașul vegetal.

Copacii sunt frumoși, sunt impunători și sunt un adevărat simbol care străjuiește de la inființarea sa cel mai mare cartier de locuințe al orașului. Un platan poate ajunge la o vârstă de peste 600 de ani iar cel căzut azi, nu are mai mult de vreo 40. În plus, copacul are coroana și tulpina perfect sănătoase. În schimb, el a cedat de la rădăcină. Șefa Serviciului de spații verzi a Primăriei Reșița, spune că ,,mai mult ca sigur, acesta a fost afectat de seceta din această vara”.

În jurul orei 6, din senin, când nu adia nici măcar o pală de vânt, copacul s-a rupt din rădăcină și a căzut peste mașinile din parcare. Cel puțin 5 autoturisme au fost avariate – unele doar zgârâiate, altele avariate grav.

Circulația în zonă a fost și ea afectată pentru câteva zeci de minute, până când crengile au fost îndepărtate de pe drum, de către pompierii militari și angajații Primăriei Reșița.

Primăria Reșița a rezolvat întotdeauna pe cale amiabilă situații asemănătoare, așa cum probabil se va întâmpla și acum. Dacă nu, păgubiții se vor adresa justiției.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Un copac imens s-a prăbușit azi din senin peste o parcare din Reșița

  • 7 august 2015 la 14:39
    Permalink

    Au căzut din simpatie pentru „Turnurile Gemene”!

Comentariile sunt închise.