ActualitateTurism

VIDEO Un izvor de sănătate la Oravița: ștrand termal cu ape tămăduitoare la doar 10 lei

Este binecunoscut faptul că județul Caraș-Severin se bucură de bogății naturale nenumărate: păduri, peisaje de vis și bogăți ale subsolului. Printre acestea se numără și izvoarele termale de Oravița care devin din ce în ce mai populare.

[youtube id=”ZRDasK-9jZk”]

Deși cele mai cunoscute izvoare termale din vestul țării sunt cele de la Băile Herculane și cele de la Băile Felix, situația se va schimba repede, deoarece izvoarele de la Oravița nu sunt cu nimic mai prejos de suratele lor mai populare. Deși era cunoscut faptul că în zona Oravița-Greoni există izvoare cu apă termală nimeni nu a făcut nimic. Izvoarele au fost forate în urmă cu vreo 40 de ani când era mare nevoie de apă pentru fermele zootehnice de la Greoni. Numai că, din măruntaiele pământului au venit ape calde cu ușor miros de sulf și gust specfic. S-a încercat astuparea lor, dar nu mai era posibil: apa țâșnea cu putere din pământ. Au fost montate niște țevi și apa dirijată spre un șanț și ața a curs vreo 40 de ani. Localnicii din zonă veneau la spălat seara după munca câmpului, dar asta până ce oamenii și-au tras apă din fântâni. Apoi, mai opreau șoferii vara de mai făceau câte o baie. În rest, o mică mlaștină și apă dusă aiurea pe șanț. Asta până când un investitor a văzut potențialul acestor izvoare.

Astfel a luat naștere ștrandul termal Ring. Prima dată cel de vară, descoperit, iar de anul trecut, din  iarnă, există și ștrandul termal acoperit. Apele ce se revarsă în piscinele ștradului exact cum vin din pământ și au aceleași caracteristici ca cele de la Băile Felix. Temperatură în bazin este de 34 de grade, iar cei care au probleme reumatice, cu articulațiile, cu coloana vertebrală sau cu nervii periferici, pot veni cu încredere la ștrandul din Oravița, iar după o cură de tratament, se vor simți cu siguranță mult mai bine. De apele dădătoare de sănătate s-a dus deja vorba: oamnii se simt mai bine și vin și de la Moldova Nouă sau Reșița la strand la Oravița.

Dar totul nu se rezumă doar la bălăceală, cei care nu știu să înoate pot învăța înotul cu un instructor autorizat, iar cei care doresc să scape de stresul de peste săptămână, au la dispozție maseuri.

Cei veniți la o baie revigorantă, nu ezitat să ne spună cât de bine se simt, de altfel nici nu era nevoie, zâmbetele și râsetele copiilor veniți cu părinții, spuneau mai multe decât ar fi putut să o facă cuvintele.

Fie că au venit la tratament, în concediu sau doar să facă câteva ture de bazin, cu toții au spus că vor reveni cu încredere și vor recomanda ștradul termal de la Oravița și prietenilor.

Piscinele acoperite sunt deschise de vineri și până duminică, între orele 08.30 – 21.30. Accesul costă 10 de lei de persoană.  Copiii sub 3 ani au intrarea gratuită. Cine dorește să stea mai multe zile, se poate caza la doar 5 km la Hotelul Oravița unde o cameră cu paruri duble costă 120 de lei , preț în care este inclus micul dejun.

În plus, restaurantul încălzit și el prin pardoseală, oferă cele mai variate meniuri la prețuri convenabile și pentru toate buzunarele.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Un izvor de sănătate la Oravița: ștrand termal cu ape tămăduitoare la doar 10 lei

  • IAR ATI MINCAT CIORBA LA CARAS ? 

    Raspuns

    Nu-ti fa grija; nu te-am intrecut. Apropo, noi nu am mai fost prin Oravita de pe la Sf Ilie, asa ca, pana una alta- mananci tu prajitura aia turceasca de-i spun romanii rahat.
    Editor

Comentariile sunt închise.