VIDEO Un nou caz incredibil la Centrul de plasament Zăgujeni: minore racolate pentru prostituție

Poliţiştii de la Crima Organizata şi procurorii DIICOT au destructurat o rețea de proxeneți care îşi alegeau victimele din rândul fetelor din Centru de plasament de la Zăgujeni. Cel puțin opt minore de la Centrul de plasament Zăgujeni au căzut victime rețelei de proxenetism de la Timişoara. Conform anchetatorilor, o tânăra de 17 ani din familia acuzaților se ocupa cu racolarea fetelor din centrul de plasament. Ea se împrietenea cu ele şi le câștiga încrederea. Fetele plecau din centru şi veneau la Timişoara unde proxenetii le plasau la diferiți clienţi.

„Miercuri (31 ian. – n.r) şefa de centru ,-a sunat şi mi-a spus că una din fete este audiată în calitate de martor într-un proces privind prostituția. În urmă cu o lună am trimis o echipă de control la Zăgujeni, rezultatul a fost unul pozitiv, nu sunt fete care practică prostituţia, însă am cerut o notă explicativă. Am de gând să extind acest control în toate centrele să verifice dacă sunt fete care practică prostituția„, a declarat Elena Amzoi, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin.

Opinia localnicilor din Zăgujeni nu este una bună despre modul în care sunt îngrijiţi copii în centru.

Acesta nu este singurul caz care scandalizează opinia publică, în luna octombrie a anului trecut, un copil aflat în grija centrului de plasament a fost găsit spânzurat. Atunci s-a deschis o anchetă internă, însă aceasta nu a fost încă finalizată.

Vezi aici: https://www.infocs.ro/video-exclusiv-crima-sau-sinucidere-la-zagujeni-un-copil-de-13-ani-a-fost-gasit-spanzurat/
In urma cu doi ani, in noiembrie 2016, o tanara de 16 ani, tot din Centrul de la Zagujeni, a sarit de la etajul 4 al unui bloc de locuinte din Caransebes. De aici a intrat pe fir Poliția. Astfel, s-a aflat că fata se numește Alexandra, că are 16 ani și că de câteva zile, a fost văzută intrând în apartamentul unui bărbat de 60 de ani. Fata era de vreo doi ani în evidențele Centrului de Plasament Zăgujeni, localitate aflată la vreo 20 de km de Caransebeș și de unde dispăruse de pe la sfârșitul lunii octombrie. Se pare că de atunci ar fi stat pe la mai multi barbati singuri, așa cum făcuse acum cu bărbatul de pe Aleea Narciselor.

Citeste tot materialul aici: https://www.infocs.ro/video-o-tanara-de-16-ani-s-a-aruncat-sau-a-fost-aruncata-de-la-etajul-4-al-unui-bloc/

Comments

comments

Powered by Facebook Comments