VIDEO ZIUA MONDIALA A MEDIULUI MARCATA LA RESITA SI IN JUDET

Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin anunţă publicului celebrarea Zilei Mondiale a Mediului în data de 5 iunie. Această zi are scopul de a aprofunda unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, dar şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului care a condus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

Anul acesta celebrarea Zilei Mondiale a Mediului va avea ca temă : „Să ne conectăm cu natura”, şi are ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa respectării şi de a face ceva pentru mediul înconjurător.
Pentru a marca acest eveniment Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin în parteneriat cu Primăria Municipiului Reşiţa organizează o serie de activități de conştientizare a publicului și de educație ecologică a copiilor în unitățile școlare din Municipiul Reșița, cu privire la protejarea mediului și conservarea biodiversității.

Vor avea loc următoarele activităţi:

– în data de 30 mai – la Reşiţa :
Ø la Grădinița PN Doman, ora 10
– în data de 31 mai – Resita
Ø la Grădinița PN Semenic, ora 10

Comentarii

comentarii