VIDEO Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi

Sute de copii şi tineri de la unităţile de învăţământ din Reşiţa au fost oaspeţii jandarmilor cărăşeni. În preajma Zilei Jandarmeriei, Inspectoratul cărăşean a organizat tradiţionala Zi a Porţilor Deschise, prilej cu care elevii au putut afla lucruri foarte interesante despre activitatea jandarmilor.

Aşa i-au prins jandarmii cărăşeni pe infractorii de serviciu, în aplauzele sutelor de copii şi tineri care i-au urmărit cu sufletul la gură. Cu siguranţă, Ziua Porţilor Deschise de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi nu va uitată de cei care au fost astăzi oaspeţii jandarmilor. Elevi din aproape toate şcolile reşiţene au venit, însoţiţi de dascăli, pentru a vedea dotările jandarmilor, dar şi o serie de exerciţii demonstrative privind situaţii-limită cu care se confruntă reprezentanţii Jandarmeriei. La standurile de prezentare, cea mai mare înghesuială a fost în jurul mesei cu armament, căşti şi scuturi.

Partea cea mai frumoasă a evenimentului de astăzi a fost desigur cea dedicată exerciţiilor demonstrative; Cei mai simpatici şi mai aplaudaţi au fost câinii jandarmilor, care au arătat că pot fi tovarăşi de nădejde în diferite misiuni periculoase.

Evenimentul de astăzi se înscrie în seria acţiunilor organizate în preajma Zilei Jandarmeriei Române. Momentul aniversar va fi marcat pe 3 aprilie, când Jandarmeria împlineşte 167 de ani. Înfiinţată în 3 aprilie 1850 printr-un act semnat de domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

Comentarii

comentarii