VIDEO Ziua turismului activ la Baile Herculane – centrul de interes al alpinismului mondial

In perioada 11-14 septembrie 2014 , staţiunea Băile Herculane a fost centrul de interes al alpinismului mondial. Caravana Petzl RocTrip a ajuns în România și nu oriunde, ci pe Valea Cernei în Băile Herculane. Pentru ediţia din acest an, la Herculane şi-au anuntat participarea în calitate de concurenţi, unii dintre cei mai talentaţi şi cunoscuţi căţărători pe plan mondial: Chris Sharma (SUA), Dave Graham (SUA), Said Belhaj (Suedia), Nina Caprez (Elveţia), Philippe Ribiere (Franţa), Melisa Le Neve (Franţa), Akiya Nogushi (Japonia), dar şi multi alţi sportivi de performanţă.

[youtube id=”70AAIpacfs4″]

In cadrul conferinţei de presă susţinută de organizatorii evenimentelor, vorbitorii s-au referit la implicarea autoritatilor judetene pentru desfăşurarea în condiţii foarte bune a tuturor evenimentelor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a mulţumit tuturor celor implicaţi în această acţiune, lui Erwan Le Lann – directorul de Marketing al firmei Petzl, Mariana Molnar – preşedintele Asociaţiei de Turism din Băile Herculane, care a fost ,,ambasadorul,, dîntre administraţia judeţeană şi firma Petzl precum si lui Ioana Georgescu – reprezentantul pentru România al evenimentului organizat de Petzl, Autoritatea Naţională pentru Turism. La eveniment au participat si reprezentantii Organizaţiei pentru Turism din Pancevo, Republica Serbia.

Cu acest prilej, a Zilei Turismului Activ la Băile Herculane, a fost organizat si Târgul de Turism, organizat in Sala Casino prin intermediul Programului de cooperare tranfrontalieră România-Serbia,,.

Deschis colaborarilor viitoare, presedintele CJ Caras Severin, Sorin Frunzăverde, i-a asigurat pe cei implicati in eveniment si mai ales pe reprezentantul Petzl, de spijinul pe care forul judetean carasan, îl va acorda si în viitor, la urmatoarele editii ale Festivalului Internaţional de Escaladă “Petzl RocTrip”.

Comentarii

comentarii