VIDEO Hram la Mănăstirea Sfintei Ana de la Orșova

Miercuri, 25 iulie, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, mănăstirea Sfânta Ana din Orșova și-a serbat hramul.

Cu acest prilej slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de ierarhi format din PS Lucian Episcopul Caransebeșului, PS Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei și PS Paisie Lugojanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei în prezenţa unui număr însemnat de credincioşi.
În cuvântul de învățătură PS Lucian, Episcopul Caransebeșului le-a vorbit credincioșilor despre viaţa Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria, arătând misiunea deosebită pe care i-a hărăzit-o Dumnezeu, aceea de a zămisli pe Maica Vieţii.
La rândul său, PS Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei le-a mulțumit ierarhilor prezenți pentru participarea la acest eveniment, dar și maicii starețe Iustina Popovici și tuturor ostenitoarelor care țin aprinsă candela în acest sfânt lăcaș de închinare.
Mănăstirea Sfânta Ana a fost ctitorită de ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat în zona Orșovei în calitate de tânăr sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în primul Război Mondial. La finalul Sfintei Liturghii soborul de ierarhi a oficiat slujba parastasului pentru Pamfil Șeicarul, ctitorul acestui sfânt lacaş de cult dar și pentru viețuitoarele acestei mănăstiri trecute la Domnul.

Darius Herea

Comments

comments

Powered by Facebook Comments