Vin sarbatorile, incep pregatirile, ai tot ce trebuie in casa?

De ce să alergi în ultimele zile pe la toate magazinele și să ai surpriza de a nu găsi ce vrei sau să stai la cozi interminabile? Ti s-a intamplat vreodata sa fii in mijlocul procesului de pregatire a unei prajituri si sa realizezi ca nu ai un ingredient de baza? Cred ca toti am trecut cel putin o data prin acest moment, vazandu-ne nevoiti sa abandonam intrega treaba pentru a ne aproviziona.
Cu ocazia sarbatorilor, putem avea ghinionul ca magazinul de langa noi sa fie inchis, asa ca cel mai indicat este ca inainte de a ne apuca de „prajitureala de sarbatori” sa ne facem un mic inventar cu toate ingredientele de care avem nevoie si cele pe care le avem deja.

Iata care sunt cele mai utile ingrediente din aceasta perioada pe care este bine sa le avem in casa:

1. Unt – un pachet sau doua de unt in plus nu are ce rau sa faca. In plus, termenul de valabilitate ne permite sa il pastram chiar si dupa sarbatori. Asta daca mai ramane ceva din el. 🙂

2. Faina – Mereu este nevoie de faina in bucataria unei gospodine. Un mic truc pentru a mentine faina proaspata este sa o pastrati in frigider. Faina trebuie insa scoasa inainte de a fi folosita si adusa la temperatura camerei pentru cele mai bune rezultate.

3. Zahar – Trebuie sa aveti cel putin un pachet in plus de zahar in aceasta perioada in camara. De preferat, ar fi sa aveti si zahar brun.

4. Pudra de cacao – Nu va faceti griji ca ramaneti cu cacao dupa sarbatori. O puteti folosi oricand doriti pentru a prepara ciocolata calda.

5. Ciocolata – Cateva tablete de ciocolata sunt absolut necesare pentru prajiturile pe care le facem in aceasta perioada.

6. Bicarbonat de sodiu si praf de copt – Acesta este un moment bun sa vedeti daca mai le aveti in camara si daca sunt inca valabile.

7. Esente – Esenta de vanilie da o savoare intensa oricarei prajituri, insa puteti sa va aprovizionati cu orice aroma va este pe plac.

8. Hartie de copt, folie de aluminiu sau folie alimentara – Acestea iti vor face viata mult mai usoara in aceasta perioada, asa ca asigura-te ca le ai la indemana.

9. Nuci, alune, migdale – Pot fi folosite atat in compozitia prajiturilor, cat si la decoratul acestora.

10. Nuca de cocos tocata – Fie ca o folosesti la prajituri, fursecuri sau macarons, e bine de tinut la indemana.

11. Scortisoara, ghimbir si cuisoare – Acestea au „puterea” de a transforma prajiturile tale in delicii de care musafirii se vor indragosti.

12. Fructe confiate – Fructele confiate pot fi acel ingredient „minune” al prajiturilor tale.

13. Foietaj – Nu stii niciodata cand poti avea nevoie de el, atat pentru preparate dulci, cat si sarate. Cel mai bine este sa il ai in casa.

Comentarii

comentarii