Workshop regional organizat de CJ Caraș Severin în cadrul proiectului Transdanube

transdanubeWorkshop regional organizat în cadrul proiectului TRANSDANUBE implementat de către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism.
În conformitate cu obiectivele Programului Sud Estul Europei (SEE), proiectul TRANSDANUBE urmăreşte să evidenţieze gradul redus de accesibilitate şi calitatea precară a serviciilor de transport în SEE şi să elaboreze soluţii în vederea îmbunătăţirii situaţiei existente. Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Turism (INCDT Bucureşti) este partener în acest proiect şi are ca atribuţii analiza situaţiei existente de pe traseul românesc al Dunării, iar ca studiu de caz a ales judeţul Caraş-Severin, având în vedere şi potenţialul turistic deosebit al acestuia.
Prezentarea proiectului TRANSDANUBE şi a stadiului actual de derulare va fi urmată de prezentarea Planului regional de acţiune pentru judeţul Caraş-Severin. Doi experți în turism vor expune Studiul de prefezabilitate privind dezvoltarea ecoturismului pe Insula Ostrovul Moldova Veche și proiectul „Mobilitate durabila de-a lungul celor mai noi rute Eurovelo, The Iron Curtain Trail”.
Primul workshop regional al proiectului TRANSDANUBE a fost organizat la Reşiţa în 6 iunie 2013 şi în cadrul acestuia a fost prezentat Studiul privind reţeaua de transport şi turism din zona pilot a Dunării : Caraş-Severin – Porţile de Fier.

Comentarii

comentarii