Yoghinii Misa în cea de a doua mare spirală la Băile Herculane VIDEO

Peste 3000 de yoghini s-au strâns aseara pe platoul Coronini de deasupra Băilor Herculane din judeţul Caraş Severin. Participanţii – practicanţi yoga din România, dar şi din alte peste 20 de ţări , s-au reunit în cadrul penultimei spirale, Yang din cadrul Simpozionului Internaţional MISA.

Printre altele, activitatea taberei cuprinde 7 spirale, dintre care trei mari spirale yang. Această procedură yoga aduce în armonia cu lumea întreagă şi cu universul. Spirala se formează strict după ordinea yoghină: bărbați și femei în ordinea zodiilor, s-au așezat într-o spirală imensă având spirele în sens contrar acelor de ceasornic.


Programul taberei, diferit în fiecare an, conţine meditaţii individuale, conferinţe pe teme spirituale şi spiralele yoghine. Pregătirea spirituală pentru o astfel de spirală și spirala în sine, durează chiar şi patru – cinci ore. Sunt anumite perioade de timp în care cei prinşi în spirală stau aproape nemişcaţi. Sambata seara va avea loc ultima spirală yang după care simpozionul se va încheia şi yoghinii vor pleca acasă. Următoarea tabără va fi în vară la Costineşti. Întâlnirea de aserara s-a terminat spre ora 22. Ultima spirală din acest an va începe sambata în jurul orei 18 şi se va încheia în noapte pe Platoul Coronini.

Încă din 25 aprilie, staţiunea Băile Herculane s-a umplut cu turişti yoghini sosiţi din toată lumea. În Herculane sunt undeva peste 3000 de oameni/ ceea ce înseamnă o adevărată barcă de salvare pentru viața economică a orașului stațiune.


Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a lipsit de la întrunire. Dar, profesorul a trimis manuscrise și înregistrări electronice cu diferite teme și meditații celor din tabără. Yoghinii spun că distanța nu este un impediment. Ei pot fi alaturi de mentorul lor și mental, telepatic.

Comentarii

comentarii