YouTube introduce taxă pe videoclip

youtubeEști dispus să plătești pentru conținutul de pe YouTube? Va trebui să o faci dacă vrei să ai acces la noua platformă video a companiei.

Noul model al siteului include abonamente pentru videoclipurile speciale, iar platformă urmează să fie lansată săptămâna aceasta, scrie Financial Times, citând surse anonime.

Se pare că cei de la YouTube lucrează de luni bune la acest proiect care va ajuta siteul să beneficieze de mai mult conținut premium. Sursele specifică faptul că, în primă fază, se va plăti pentru 50 de canale YouTube, iar abonamentul va fi de 2 dolari pe lună. ”Nu avem nimic de anunțat în acest moment, dar pot spune că încercăm să construim o platformă contra cost care să poată aduce utilizatorilor și mai mult conținut de calitate și, în același timp, să oferim și o sursă alternativă de venituri de pe urma conținutului”, au declarat reprezentanții YouTube.

De menționat că zvonurile privind taxarea conținutului premium al siteului există de foarte multă vreme.
preluare oradetimis.ro

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “YouTube introduce taxă pe videoclip

  1. Si înca o treaba ca adaos la comentariul de mai jos:

    Daca YouTube elimina gunoaiele particulare si ofera calitate asa ca MyVideo cu platforma MyVideo TV care are sediul central în Bucuresti si transmite de ex. Serialul SONS OF ANARCHY în mod online si platforma de muzica si show CLIPFISH, da. Eu asi fi dispus sa platesc pt. calitate dar nu sînt dispus sa platesc ca sa vad poalele lui piranda cum se fîtîie pe manele si nu sînt dispus sa platesc ca sa vad vreun prost ce se plimba cu bicicleta în casa sau se strîmba în fata camerei ca un idiot numai ca sa-si dea importanta.

  2. Daca stau bine sa ma gîndesc, pot sa-i înteleg. Pt. platforma în limba germana si pt. userii germani, YouTube trebuie sa plateasca pt. fiecare clip de muzica si pt fiecare clic (view) pe acesta sau pt. clipuri particulare ce contin muzica, taxa GEMA pt. drepturile de autor pt coloana de sunet. La sumedenia de clipuri, suma ce se aduna într-un an de zile e imensa, de ordinul sutelor de mii de EURO. În afara de asta, sa ne gîndim si la traficul de date ce se consuma aici, mai ales acum cu amploarea erei SMARTPHONE cînd se filmeaza fiecare inutilitate particulara si se încarca aici. S-a ajuns la un punct cînd ajunge, ulciorul s-a umplut. Daca ne uitam putin la videourile de pe YouTube, cam 85% e GUNOI PARTICULAR unde fiecare bou, fiecare cocalar, fiecare analfabet îsi etaleaza inteligenta.

    Ca li s-a umplut paharul si vor bani, e de la sine de-nteles.

Comments are closed.