Zacusca din vinete și ardei – Cea mai usoara reteta – 5/ 4/ 3/ 2/1 VIDEO

Zacusca din vinete și ardei – Cea mai ușoară rețetă – 5/ 4/ 3/ 2/1. Piața abundă de vinete, ardei, ceapa si tot ce mai trebuie pentru a avea o cămară cu care să treceți iarna fără nici o problemă. Chestia cu ,,prețul ridicat” – cade din start. Niciodată nu vor fi legumele așa de ieftine la jumătatea lui septembrie, ca să mulțumească pe toată lumea. Dar atenție – încep să se scumpească. Deci – la treabă. Mai ales că reţeta mea este foarte simplă şi matematic arată cam aşa: 5- 4- 3- 2- 1.

În traducere liberă, asta sună cam aşa:
cinci kg vinete de mărime potrivită,
patru kg de ardei roşu şi galben amestecat- cel roşu se poate înlocui cu ardei capia,
trei kg ceapă,
două cutii de bulion de roşii sau una de pastă plus un litru de bulion şi
un litru ulei.
Mai trebuie sare, boabe piper şi foi de dafin – ultimele două opțional.

Am copt vinetele si o parte din ardei pe grătar, la foc potrivit. Cealaltă parte de ardei, am dat-o crudă prin mașina de tocat si am pus-o la dunstuit in ulei. Roșiile le-am făcut un bulion gros. Am pus ceapa si jumate de litru de ulei la prăjit într-o cratiță de aluminiu cu fundul gros. Sau puteți pune o tablă de vinete sub cratiță. Am pus ardeii – și cei cruzi prăjiți în ulei și pe cei copți pe care i-am rupt fâșii subțiri de tot. Am pus si o lingură de sare de sac, fără iod. Am lăsat vreo 15 minute la foc potrivit. Am pus vinetele tocate, am amestecat, apoi am pus și bulionul gros. Am amestecat, am mai potrivit de gust cu sare, am mai pus ulei și am lăsat la foc mic amestecând foarte des. Am lăsat cam o oră și jumătate la foc mic până ce uleiul și zeama începe să se ridice deasupra, dacă vă place, puneți câteva foi de dafin și boabe de piper, apoi puneți-o fierbinte în borcane, capsați și puneți borcanele la ,,dormit” între pături. Nu umblați acolo timp de două zile. Apoi, etichetați și puneți la cămară.

Zacusca din vinete și ardei – Cea mai ușoară rețetă – 5/ 4/ 3/ 2/1. Mai departe- urechlii şiulitii- ca să prindeţi smecheria din materialul filmat. Spor la treabă!

Comentarii

comentarii