Zi încărcată pentru salvamontiștii din zona Caransebeș

Salvamontistii caransebeșeni au avut ceva de lucru, nu glumă. Totul a început ieri când pe Muntele Tarcu, un turist a fost atacat de un roi de albine ,,ursești”. Este vorba despre o specie de albine sălbatice din zona de munte, mult mai mari ca cele comune și cu abdomenul negru. Li se spune ,,ursești” fiindcă scorburile unde își construiesc fagurii sunt atacate de către Moș Martin – fiind una din componentele de bază ale hranei urșilor înainte de a intra în hibernare.
Cert este că tânărul alpinist a ajuns în apropierea unui roi , a fost atacat de albine și i s-a făcut rău. Norocul cel mai mare a fost că tânărul care este de profesie asistent medical a cerut ajutor la 112 și imediat și-a făcut o injecție cu hidrocortizon hemisuccinat pe care o avea la el fiindcă se știa cu unele probleme alergiene.
Din păcate, a intrat într-o formă mai ușoară de șoc anafilactic, dar a fost găsit de salvamontiștii din Caransebeș care l-au transportat cu un cal până la Stația Cuntu de unde a fost preluat de alți salvamontiști cu un atv și transportat până la bază de unde l-au preluat medicii în primire și acum se află la Spitalul din Caransebeș în grija medicilor.
Dar aceasta nu a fost singura intervenție. Tot marți, salvamontiștii de pe Muntele Mic au intervenit pentru transportarea în zona hotelurilor și cabanelor a unei tinere care și-a rupt piciorul pe munte.
Îmbrăcată ca de bulevard cu fustă și slapi, aceasta a lunecat la un moment dat pe stratul gros de iarbă, a căzut și acolo a rămas fiindcă și-a rupt piciorul.
Salvamontiștii atrag atenția turiștilor că pe munte se urcă cu echipament adecvat și nicidecum cu haine și încălțăminte de oraș.

Comentarii

comentarii

One thought on “Zi încărcată pentru salvamontiștii din zona Caransebeș

  • 11 iulie 2012 la 15:33
    Permalink

    Tipul cu albinele a uitat sa spuna ca el a starnit roiul, nestiind ce-l asteapta daca atenteaza la scorbura cu albine.
    „Fiind baiet, paduri cutreieram … ” si mi-a fost dat sa intalnesc nenumarate astfel de scorburi periculoase, dar am trecut pe langa ele fara nici o problema. Singura problema a fost o singura data, cand adrenalina si-a spus cuvantul si am scormonit vreo 2 secunde intr-o astfel de scorbura, dupa care … m-am facut campion la atletism, iesind pe locul II, ca pe primul loc a fost un „taun” care mi-a injectat veninul lui chiar in trupul meu de atlet. :))).
    Animalele si insectele pamantului nu ataca omul decat daca sunt provocate, ele aparandu-se cum stiu mai bine. Atentie la marcaje: se rup picioarele !

Comentariile sunt închise.