Zile negre pentru fumătorii din America: Nu ai 21 de ani- nu ai voie să cumperi țigări!

tigarilePrimarul oraşului New York a semnat marţi o lege care creşte de la 18 la 21 de ani limita inferioară a vârstei legale pentru cumpărarea de ţigarete, Big Apple devenind astfel primul mare oraş american care adoptă o asemenea măsură, relatează AFP.
Această nouă lege, care vizează totodată tutunul de rulat cât şi ţigaretele elctronice, urmează să intre în vigoare după şase luni de la semnarea ei de către primarul Michael Bloomberg, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Primăriei.
Începând din mai 2014, tinerii vor fi nevoiţi să prezinte un act de identitate şi să aibă vârsta de 21 de ani pentru a cumpăra ţigarete, tutun sau ţigarete electronice la New York.
Această lege “va împiedica tinerii să intre în contact cu tutunul la o vârstă la care riscă cel mai mult să devină dependenţi”, a comentat Bloomberg, semnând proiectul de lege care a fost adoptat de către Consiliul Municipal pe 30 octombrie.
Această nouă măsură consolidează suplimentar legislaţia împotriva tutunului, deja extrem de dură la New York. În oraş este interzis fumatul în baruri, restaurante, parcuri, pieţe şi pe plaje.
Taxele aplicate ţigaretelor sunt cele mai mari din Statele Unite, ajungând la 5,85 dolari pe pachet, preţul unui pachet fiind de aproximativ 12 dolari (8,87 euro).
Bloomberg a semnat marţi şi altă reglementare, care limitează ofertele promoţionale şi reducerile, stabilind preţul minim al unui pachet de ţigarete la 10,50 dolari (7,76 euro).
În decurs de zece ani, la New York, procentul fumătorilor în rândul adulţilor a scăzut de la 21,5% (în 2002) la 14,8% (în 2011), potrivit Primăriei. Însă cel al tinerilor a rămas neschimbat din 2007, la 8,5%, principalul argument al acestei legi.

Comentarii

comentarii

One thought on “Zile negre pentru fumătorii din America: Nu ai 21 de ani- nu ai voie să cumperi țigări!

  • 21 noiembrie 2013 la 2:10
    Legătură permanentă

    Oare mai e nevoie sa ne miram de legiile unei natii paranoice si nebune? Nu cred!
    În America esti spionat de NSA si cînd stai pe WC, copii mici de 5 – 6 ani au voie sa traga cu arme de foc de ajung sa se macelareasca prin scoli din frageda vîrsta, în America poti conduce o masina de 400 – 600 CP de la vîrsta de 16 ani dar n-ai voie sa bei alcool si sa fumezi daca esti sub 21 de ani.

    E si asta logica lui papura voda, cum am spus, o natie paranoica si nebuna care defapt n-ar mai trebui bagata în seama. 🙂

Comentariile sunt închise.