Zilele Cetăţii la final, la Caransebes VIDEO

Focurile de artificii așa cum nu au mai fost niciodată, au închis cele patru zile de serbări la Caransebeş. Câteva mii de caransebeşeni s-au adunat aseară la scena din Parcul Teiuș pentru a urmări un extraordinar foc de artificii, care a închis cele patru zile de Serbări ale Cetăţii la Caransebeş.

După patru zile de petrecere şi veselia, încet, încet, peste Caransebeş începe să se lase liniştea. Domniţe şi prinţese, cavaleri şi vrăjitoare, dar şi artişti cu haine din veacuri de mult apuse, şi-au luat rămas bun şi şi-au dat întâlnire pentru anul viitor în cetatea de pe Timiş şi Sebeş. Timp de patru zile, la Caransebeş, în inima Banatului Montan, a fost mare sărbătoare fiindcă pe toți i/a unit spiritul milenar al cetății Tibiscus.

După alaiurile de cavaleri şi domniţe, lupte cu sabia şi buzduganul sau costumele populare, aseară oraşul a fost al concertelor de muzică dance și pop. Ca să prindă putere, spectatorii au dat navală la tarabele cu mâncare unde la mare căutare au fost micii, cartofii prăjiţi şi berea.

De remarcat este gestul membrilor Clubului Rotary din Caransebes. Pe cheltuiala lor, acestia au gătit un cazan de gulaș iar mancarea au vandut-o caransebeșenilor. Banii ce au fost stranși precum și alte donații, vor fi folositi pentru achizionarea unor aparate medicale ce vor fi donate Spitalului Municipal din Caransebes.

KAIRA, ROBERT BOTEZAN & BAND , ALEXANDRA UNGUREANU & BAND şi DIRECȚIA 5, au încântat cu instrumentele şi vocile lor asistenţa din Parcul Teiuș.

Caransebeşenii s-au arătat încântaţi de tot ce s-a petrecut acolo şi au avut numai cuvinte de laudă mai ales că au fost parte activă la concert. Miile de oameni au cântat aproape la unison toate piesele de referinţă ale formaţiilor care au electrizat piaţa şi sufletele spectatorilor.

Ca de obicei în ultimii ani, la închiderea Serbărilor și Zilelor Cetăţii Caransebeş, cerul a fost brăzdat de sute de flori de foc care i-au lăsat pe toţi cu gura căscată de uimire. Oamenii spun că acesta a fost cel mai reușit foc de artificii pe care l-au vazut ei vreodată la Caransebeș. Din păcate, frigul lăsat peste lunca Timișului in Parcul Teiuș, i-a făcut pe mulți caransebeșeni îmbrăcați mai subțire, să plece acasă. Alături de spectatori, între oameni, a fost primarul orașului, Felix Borceanu. Acesta a asistat la spectacol. Lui i s-au alăturat o parte dintre consilierii locali si directorul Casei de Cultură, Gheorghe Cojocaru – Coajă.

Comentarii

comentarii