Zilele Palatului Cultural vor fi celebrate la Reșița – Program complet

Sfârșitul de septembrie și începutul de octombrie vine cu un eveniment cultural remarcabil ce se va desfășura pe parcursul a 3 zile în urbea noastră. A V-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Corală va avea loc cu ocazia celebrării ”Zilelor Palatului Cultural”, organizat de Asociația Culturală Reșița Română.

Deși an de an asociația culturală reșițeană a recunoscut că fiecare ediție și-a avut greutățile ei din punct de vedere al organizării, anul acesta se pare că a fost cel mai dificil financiar. Micșorarea sumelor alocate evenimentelor culturale au făcut dificilă organizarea. Cei implicați au reușit însă cu sprijin din partea Primăriei și a Consiliului Județean să pregătească și cea de a V-a ediție a acestui festival.

”Este greu să reușești să o organizezi an de an, să faci din ea, putem să spunem, ”un brand al orașului” și Asociația Culturală Reșița Română împreună cu cei 2 parteneri, deja tradiționali, Consiliul Județean și Primăria, a reușit să organizeze și anul acesta festivalul și ne bucurăm că suntem la ediția a V-a”, a precizat într-o conferință de presă, Nicolae Plujar, președintele asociației.

În premieră, în acest an, cu ocazia acestui festival, va avea loc o proiecție a unui film de prezentare a Asociației Culturale Reșița Română, dar și proiecția filmării originale făcută pe bandă de 16 mm în 1985 când a avut loc translatarea Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Filmul va fi proiectat pe un ecran așezat pe Biserica ”Schimbarea la față” din Govândari, în ultima zi a evenimentului cultural, pe 2 octombrie. Evenimentul va fi încununat de un regal muzical susținut în fața Bisericii de către Orchestra Filarmonicii ”Banatul” Timișoara.
Programul festivalului:

Ziua I – 30 septembrie 2016, ora 18, în fața Palatului Cultural:
– Fanfara de la Costei – Serbia
– Grupul Feminin de cântece și dansuri din Costei-Serbia al Societății Culturale ”Mihai Eminescu”
– Ansamblul folcloric ”Nigeia” al Asociației Culturale Reșița Română.
ora 19, pe scenă:
– Corala „LIRA 2000” Reșița, Corul Episcopiei Caransebeșului.
Ziua II – 1 octombrie 2016, ora 18.00, în fața Palatului Cultural:
– Fanfara Răcășdia
– Ansamblul folcloric ”Bârzava” al Primăriei Reșița
ora 19, pe scenă:
– Corul ”A S” din Vârșeț – Serbia
Ziua III, 2 octombrie 2016, Parcul Tricolorului, ora 19.30:
– Orchestra Filarmonicii ”Banatul” Timișoara.

Comentarii

comentarii