VIDEO Zilele Reșiței – Zilele Orașului cu artiști de renume – Smiley va cânta la Zilele Reșiței

Autoritățile locale au început pregătirile pentru ”Zilele Reșiței” care vor avea loc de Sfinții apostoli Petru și Pavel – patronii spirituali ai orașului. Evenimentul va debuta la sfârșitul lunii iunie cu o serie de manifestări cultural-artistice și chiar sportive. Deși programul nu este definitivat, primarul Mihai Stepanescu a făcut câteva dezvăluiri despre acest eveniment. În 27 iunie, vor urca pe scena special amenajată în preajma pasajului de la Câlnic, loc amenajat pentru acest eveniment de doi ani deja, câteva formații de muzică ușoară. Vedeta evenimentului este cunoscutul cântăreț Smiley.

Ana Bekuta
[youtube id=”YEaJPOyK4VU”]

În zilele următoare, vor urca pe scenă artiști români locali și naționali, dar și artiști străini. Alături de aceștia vor mai încânta publicul un grup de cântăreți din Turcia sponsorizat de către Camera de Comerț Româno-Turcă. Nici în acest a, muzica sârbească nu lipsește din program; spectatorii vor putea asculta doi artiști foarte cunoscuți în folclorul balcanic: Ana Bekuta și Miroslav Ilic. Miroslav a mai cântat la Reșița pentru participanții la revelionul sârbesc organizat. Totodată, Zilele cartierului Câlnic – mai exact- Ruga de la Câlnic, sărbătoare care se suprapune cu Zilele Reșiței” – o vor avea pe scenă pe cunoscuta interpretă de muzică populară, Andreea Voica.

Și pentru că ”Ruga” bate la ușă, în ședința ordinară a Consiliului Local, a fost aprobată Hotărârea privind taxa pe eveniment pe care o plătesc comercianții. ,,Aceste taxe susțin evenimentele de acest gen” după cum a precizat primarul Mihai Stepanescu, și aduc chiar un profit la bugetul local.

Anul trecut, taxa pe eveniment a fost de 2.500 de lei, dar anul acesta se preconizează o micșorare a acestei taxe pentru a atrage cât mai mulți comercianți la ”Zilele Reșiței”. Săptămâna viitoare, se va stabili cu exactitate care va fi valoarea acestei taxe pe eveniment.

Mirolsav Ilic

[youtube id=”sYcGt9_hDvQ”]

De asemenea, primarul a ținut să răspundă acuzațiilor făcute de unii și alții, acuzații legate de cheltuielile prea mari pe care le suportă Primăria pentru astfel de evenimente la Reșița.
”Nu sunt de acord cu ce au spus unii că ne-am permis să cheltuim prea mulți bani cu acest fel de evenimente. Fiind vorba de o organizare foarte bună, de artiști apreciați și de renume, automat au venit comercianții și sponsorii care susțin evenimentul. Primăria – în cel mai rău caz, a plătit doar niște avansuri care au fost recuperate ulterior și bine înțeles că, au mai rămas și bani din aceste taxe”. Deci, Primăria Reșița – și implicit reșițenii – plătesc doar o mică parte din aceste costuri.

[youtube id=”o7oI0Xod0k0″]

Anul acesta suma alocată de către Primăria Reșița pentru ”Zilele Reșiței” se ridică la un miliard de lei vechi, bani ce provin din bugetul local.
[youtube id=”gnwlRoFoLXs”]

Comentarii

comentarii