MondenToate Stirile

Ziua Drapelului Național celebrată prea discret în Reșița

drapel (1)Ziua de 26 iunie este Ziua Drapelului Naţional. Alături de imnul naţional şi stema României este unul din simbolurile importante ale naţiunii şi căruia i se cuvine o zi de cinstire.
Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii».
Trist este că aceasta cinstire nu a fost vizibilă în municipiul Reşiţa. Din rândul oficilităţilor au fost prezenţi la evenimentul dedicat drapelului, în Parcul Tricolorului, doar prefectul de Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu şi un reprezentant al Consiliului Judeţean în persoana directorului executiv Bîtea Cristian,
Evenimentul în sine a fost unul discret şi a constat într-o scurtă cuvântare rostită de către prefectul judeţului şi o scurtă defilare a trei detaşamente ale instituţiilor de apărare, ISU Caras-Severin, Jandarmerie şi Poliţie Locală, care au adus onorul în cinstea drapelului, în faţa câtorva trecători ajunşi din întâmplare în zonă. Azi în Reşiţa în rândul populaţiei nu se ştia de Ziua Drapelului Naţional, iar evenimentul nu a fost sub nici o forma mediatizat. Frumos ca manifestare, dar atât de trist si neapreciat!
“Fie că vorbim de Unirea din 1859, fie că vorbim de Marea Unire, fie că vorbim de Razboiul de Independenţă sau cele două războie mondiale, sau de participarea ostaşilor români în teatrele de operaţii, toate s-au desfăşurat sub stindardul românesc, sub tricolorul românesc, drapelul naţional. În această zi de sărbătoare se cuvine să cinstim memoria eroilor care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru ca România să fie astăzi un stat modern, un stat independent şi se cuvine să cinstim tricolorul românesc, să cinstim simbolurile naţionale pentru că doar păstrându-ne tradiţia putem spune că suntem un popor care-şi cinsteşte istoria si eroii. La mulţi ani cu ocazia Zilei Drapelului Naţional!”, a fost cuvântul prefectului judeţului, Silviu Hurduzeu.

Comentarii

comentarii