VIDEO Ziua Eroilor a fost marcată și la Reșița si Caransebes

Ziua Eroilor, zi de omagiu adus tuturor eroilor neamului, a fost marcată și la Reșița. Oficialități locale și județene și reprezentanți ai diverselor instituții și structuri din MAI au luat parte la ceremonialul militar-religios care a avut loc la monumentul din Parcul Tricolorului, alături de o mână de oameni, cam tot atâția câți vin an de an la astfel de manifestări.

Cu acest prilej, prefectul județului, Florența Maria Albu, a dat citire mesajului premierului României, Sorin Grindeanu, apoi a avut loc o slujbă religioasă de comemorare a tuturor eroilor neamului și depunerea de coroane la monumentul închinat martirilor, precum și defilarea detașamentului de onoare. O parte din locuitorii prezenți astăzi în Parcul Tricolorului au precizat că au venit tocmai pentru defilarea celor în uniformă, momentul fiind pentru ei unul solemn.

Prezent la această comemorare, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a vorbit și despre însemnătatea religioasă a zilei de 25 mai, zi în care creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului.
”Zi sfântă pentru creștinii ortodocși din România, de ziua Înălțării Domnului, noi cu toții omagiem eroii neamului omenesc. Astăzi, 25 mai este ziua eroului și e bine ca în fiecare an, cu toții, să aducem un pios omagiu celor care de-a lungul istoriei noastre și-au dat viața pentru ca țara noastră să fie în hotarele actuale”. De asemenea, președintele administrației județene a transmis un gând bun și soldaților români aflați în prezent în teatrele de operațiuni riscându-și viața în fiecare zi reprezentându-ne cu cinste.

”Fie ca spiritele celor care de-a lungul timpului și-au dat viața, s-au jertfit în toate războaiele purtate fie în țară, fie în afara teritoriului nostru, să ne călăuzească pașii tuturor spre o lume mai bună, spre o lume fără războaie”, a spus Silviu Hurduzeu reprezentanților presei.

Ziua Eroilor a fost sărbătorită și la Caransebeș, unde a avut loc o ceremonie militară şi religioasă, dar și depuneri de coroane de flori. Cu acest prilej, s-a dezvelit un nou monument dedicat eroilor.

Comentarii

comentarii